Flera SHL-talanger med i svenska JVM-truppen

8 december 2014 14:30

Årets JVM avgörs i Kanada och städerna som håller i mästerskapet är Montreal och Toronto. Förra årets turnering vanns av Finland efter att grannlandet besegrade Sverige i finalen. Nu väntar en ny spännande turnering fylld av stora talanger från SHL.


SHL har flera spelare med i den preliminära truppen till JVM som går av stapeln den 26 december 2014 till den 5 januari 2015.

På en presskonferens på eftermiddagen presenterade förbundskapten Rikard Grönborg sin trupp och valde att ta ut följande SHL-spelare.

På målvaktssidan är både Linus Söderström, Djurgården Hockey och Jonas Johansson, Brynäs IF är uttagna. Dessutom är Samuel Ward som är utlånad från Luleå Hockey till Asplöven med i bruttotruppen.

På backsidan återfinns Djurgården Hockeys Robin Norell och Andreas Englund som i år tagit stora kliv för sitt Djurgården. Sebastian Aho från Skellefteå AIK och Gustav Forsling är även dem uttagna och Oliver Kylington som är utlånad till AIK från Färjestad är även han med i truppen.

MODO Hockeys succétrio med

På forwardsidan är MODO Hockeys succétrio med Victor Olofsson, Adrian Kempe och William Nylander uttagen. Just den unga trion har i år tagit SHL med storm och står tillsammans noterade för 48 poäng i SHL så här långt.

Brynäs IF har även dem tre forwards uttagna i truppen i Adam Brodecki, Oskar Lindblom och Jens Lööke. Just Brodecki har haft en fin höst hos Brynäs och stått för 13 poäng.

Frölunda har två spelare i truppen uttagna i Anton Blidh och Anton Karlsson. Dessutom är Christoffer Ehn som är utlånad från Frölunda till Oskarshamn uttagen.

Övriga SHL-spelare i truppen är Färjestads Rasmus Asplund, Luleå Hockeys Lucas Wallmark och Skellefteå AIK:s Axel Holmström.

Noterbart är att truppen ska bantas något fram till premiärmatchen mot Tjeckien den 26 december.