Nedsläpp: Arlbrandt saknas hos revanschsuget LHC

25 januari 2014 17:31

Ett revanschsuget Linköping letar efter formen och laget får göra det utan poängkungen Pär Arlbrandt i bortamatchen mot MODO. Brynäs jagar revansch efter förlusten mot Leksand senast. Ska den andra SHL-nykomlingen, Örebro, få sota för detta? Tabelltrean Växjö gästas av slutspelsjagande Färjestad. Dessa matcher fullbordar den 43:e SHL-omgången.


Brynäs - Örebro

Brynäs angriper denna match med samma trupp som i förrgår mot Leksand. I den saknas fortfarande - på grund av skador - Simon Bertilsson och Lukas Kilström på backfronten, bland forwards Petteri Nokelainen, Alexander Larsson och Sebastian Enterfeldt. Dessutom målvakten Bernhard Starkbaum. Den sistnämndes frånvaro innebär Johan Holmqvist i mål - den här gången med Anton Hedberg som backup. Mot Leksand senast var det Jonas Johansson, den andre J20-målvakten. Andreas Thuresson är tillbaka i förstakedjan och byter där plats med Johan Harju. Jonathan Granström blir center i tredjekedjan med nämnde Harju och Daniel Brodin. Unge Adam Brodecki får chansen i fjärdelinan. Sebastian Lauritzen, som gjorde comeback efter skada senast, inleder som extraforward.

Örebro gästar Gävle med en oförändrad laguppställning gentemot torsdagens 3-0-viktoria mot Luleå. I den saknas fortfarande forwarden Martin Johansson. Henrik Lundberg höll nollan mot Luleå senast och får logiskt nog fortsatt förtroende i målet.

Växjö - Färjestad

I hemmalaget är läget i stort sett oförändrat sedan MODO-matchen i torsdags. Målvakten Mattias Modig, backen Kristofer Berglund, centern Robert Rosén samt ytterforwarden Mikael Johansson är fortfarande indisponibla. Däremot är finske centern Jani Lajunen tillbaka efter sjukdomsfrånvaro senast. Han är tillbaka i tredjekedjan i sällskap med Ryan Lasch och Malte Strömwall vilket återigen möjliggör spel på fyra kedjor för smålänningarna.

Gästande Färjestad kan åter räkna in backen Shawn Belle i truppen igen. Kanadensaren har varit avstängd de tre senaste SHL-matcherna. Han är uppsatt som sjundeback istället för Wilhelm Westlund, vilket är den enda skillnaden sedan senaste matchen mot HV71. Belles landsman på målvaktssidan, Danny Taylor, dras fortfarande med en överkroppsskada vilket betyder att det är Fredrik Pettersson-Wentzel i mål även den här gången, med unge schweizaren Luca Boltshauser som backup. Finske backen Ville Lajunen saknas fortfarande på grund av ljumskbesvär. Norska forwardspelarna Anders Bastiansen och Marius Holtet är fortfarande ur spel på grund av skador.

MODO - Linköping

MODO tar sig an kvällens match med samma lag som senast, då Växjö blev för svåra. Backarna Viktor Lööv och Nichlas Torp är fortsatt skadade. På forwardfronten saknas Gustav Possler, Peter Öberg och David Gunnarsson. Rookiekandidaten Possler spelar inte mer den här säsongen på grund av skada.

Hos Linköping saknas fortfarande backen Jonas Junland på grund av ljumskproblem. Dessutom dras notoriske poängmakaren Pär Arlbrandt med sjukdom och kommer inte till spel. Detta, i kombination med den vikande formen, gör att det ändras om en del i laget. Förstecentern Mattias Sjögren saknas också i kvällens match vilket bidrar ytterligare till detta. Backen Mattias Bäckman är satt ur spel och ersätts av J20-backen Carl Dahlström. Linus Hultström har i och med bortfallen på backsidan kallat tillbaka Linus Hultström som varit utlånad till allsvenska Oskarshamn. Noterbart är att backen Daniel Grillfors flyttas upp som ytterforward i fjärdekedjan i och med dessa offensiva avbräck. Kedjan med Eric Himelfarb, Kent McDonell och Joachim Rohdin är den enda som är helt intakt hos LHC jämfört med hur laget formerades mot Skellefteå senast. Det blev även klart tidigare i veckan att forwarden Joachim Nermarks lånevtal till allsvenska Rögle förlängs till mitten av februari.