Koivisto: "Vi kan höja oss på alla fronter"

10 september 2012 15:38

Sju raka vinster och en målskillnad på 33-11. Luleå Hockey har verkligen gått fram som en ångvält i sin grupp i European Trophy. Norrbottenslagets vassa insats så här långt i ET ledde också till att LHF till slut passerade HV71 och därmed hamnade högst upp i vår försäsongstabell. "Det är alltid bra att vinna matcher under försäsongen, men än så länge har vi inte tagit några poäng i Elitserien" säger Luleås Toni Koivisto till Hockeyligan.se.


Poängbäst i Luleå Hockey så här långt i European Trophy är finländaren Toni Koivisto som på sina sju matcher i ET har samlat på sig nio poäng.

- Jag har fått spela med bra spelare och jag får också ofta förtroende i powerplay, så visst har det känts bra så här långt. European Trophy är också en rolig turnering, där varje match verkligen gäller något och nu är det ju extra kul när vi redan är klara för slutspelet i december, säger Koivisto.

Tack vare ett imponerande poängsnitt på 2,60 poäng per match vann LHF försäsongstabellen, tätt skuggade av HV71 som stannade på 2,50.

– Resultaten har varit bra, men spelmässsigt kan vi fortfarande höja oss på alla fronter. Hur som helst är det självklart ett bra tecken att vi kan vinna våra matcher även om vi inte spelar på topp. Givetvis är det alltid bra för självförtroendet att vinna matcher, men att lyckas med samma svit i Elitserien är och blir väldigt tufft, säger den 29-årige forwarden från Ylitornio och fortsätter:

- Varje lagdel kan ändå som sagt fortfarande bli lite bättre. Vi har många nya spelare som måste lära sig vårt spelsystem och när alla har gjort det fullt ut kommer det också att märkas i laget.

- Överlag tycker jag att vi har ett lite bättre lag än under den förra säsongen. Vi har ett lag där alla verkligen krigar för varandra och nu är det bara att se till att vi även lyckas i slutspelet den här gången.

Toni Koivisto. Foto: Luleå Hockey

Utöver sju raka segrar i European Trophy har Luleå hunnit med att vinna mot den allsvenska nykomlingen Asplöven. Noterbart är dock att LHF:s två enda poängtapp har kommit i matcherna mot elitserielagen MODO och Skellefteå.

Luleå slog MODO med 3-2 efter straffar, men i mötet med rivalen Skellefteå fick man se sig besegrat med 5-2. Koivisto vill dock inte lägga någon större vikt vid att Luleås enda poängtapp har kommit mot andra elitserielag.

- Det känns mest som en slump att det har blivit så och matchen mot Skellefteå var vår klart sämsta match hittills den här säsongen.

Med tanke på er försäsong och er serieseger den senaste säsongen tillhör ni självklart favoriterna inför den kommande säsongen. Vilka lag ser du som era främsta utmanare?

- Skellefteå, HV71, Färjestad och Brynäs känns starka. För oss handlar det i första hand om att skaffa sig en bra position och ta oss till slutspel. I våras var det ju uppenbart att slutspelet är en helt annan värld och jag hoppas att vi har lärt oss av det.

"Går knappast att ha en bättre hemmapremiär"

Luleå inleder Elitserien 2012/2013 med att åka ner till Ängelholm och på torsdag ta sig an Rögle, för att sedan på lördag ställas mot Skellefteå hemma i Coop Arena.

- Vi är förväntansfulla inför premiären och det är alltid kul att möta en nykomling. Att sen ha hemmapremiär mot Skellefteå blir också riktigt kul, för det går knappast att ha en bättre hemmapremiär och det borde bli fullt hus och riktigt bra drag på läktarna.

På förra säsongens 57 matcher (17 för Frölunda och 40 för Luleå) mäktade Koivisto totalt med 23 poäng.

- Jag siktar på att göra en bättre säsong i år och självklart hoppas jag precis som alla andra spelare på att man får vara skadefri hela säsongen.