Inför kvartsfinalerna: Rögle - Oskarshamn

31 mars 2022 11:00
Intervju

Grundseriesegrarna Rögle tar sig an Oskarshamn i kvartsfinalen. De två lagen kommer in med helt olika bakgrund. Tabellettan, och CHL-mästarna, Rögle har vilat några dagar. Oskarshamn reser direkt från segern i Leksand till Ängelholm för nästa utmaning.


Anton Bengtson har precis avslutat ett träningspass när SHL.se ringer upp.

– Nu är det jättemycket fokus på vårt spel, på våra träningar, säger Bengtsson, och slår in på en inställning som även motståndarnas Kim Rosdahl kommer till.

– Jag tror att vårt spel har passat mot egentligen alla lag i ligan. Vi har gjort en väldigt bra säsong och hållit oss till vårt spel. Vi har inte ändrat så mycket beroende på vilka vi möter. Vi har försökt spela det spel som vi har gjort hela säsongen, egentligen. Det är det vi kommer att fortsätta med, säger Bengtsson.

Rosdahl är inne på samma linje rörande hans Oskarshamn.

– Vi har hittat vägar framåt även fast det inte alltid har varit den raka vägen, speciellt nu på slutet när vi inte fick så många vinster efter jul. Många trodde nog att vi inte klarade av det. “De kan inte vinna.” Jag tror vi ska följa våra grunder och riktlinjer. Det är de som tog oss dit där vi är idag. Vi ska spela vårt spel och fokusera på våra styrkor. Sen är det bara att vara medveten på dem. Vi har folk som kan göra alla saker för att hjälpa oss att vinna, säger han när vi når honom på bussen på mellan Leksand och Ängelholm.

Rosdahl, som själv stod för tre poäng i den avgörande åttondelen, menar att lagets fokus ligger på Rögle från och med nu. Leksand har haft all uppmärksamhet hittlils.

– De vann serien. De vann CHL. Det är ett farligt lag. De har ett bra spel med många skickliga spelare som är med och vill avgöra matcher. Det gäller att vi är vakna på deras styrkor och nu gäller det att hitta hur vi ska såra dem, säger han.

Bengtsson hyser respekt för Oskarshamn.

– Oskarshamn är ett lag som har spelat sin hockey sedan de kom upp. De spelar väldigt tajt i egen zon och har ett väldigt vasst powerplay.

Hur har ni behållit känslan i truppen?

– Det är väl mer att man försöker använda det självförtroende man har i gruppen och inte försöker fokusera för mycket på motståndarna eller var de har hamnat i serien. I slutspel spelar inte det så stor roll mer än hemmafördelen. Det gäller att vara bäst för dagen. Det är lite så man får tänka, säger Bengtsson, som berättar om en liten extra tändvätska: Fjolårets finalförlust:

– Det har man ju med sig. Att stå på den andra sidan och se de andra så glada över att ha vunnit ett guld. Den känslan har vi med oss in. Jag vill inte stå där igen. Jag vill vara den som firar.

För Rosdahl och Oskarshamn är det en snabb nollställning.

Hur ställer man om så fort? Är det svårt?

– Det är lite av jobbet. Nu, framför allt i slutspel, gäller det att spela tills det är slut och sedan är det på nästa. Det är en ny match varje dag. Det gäller att hitta en väg att ladda om inför varje match och komma in i varje match med en bra känsla.

Trivs du med pressen ett slutspel medför?

– Jag tycker om att spela slutspelshockey. Det är då man spelar om att verkligen vinna något. Man kan vinna serien också men det är guldet som räknas till slut. Man vill vara med och bidra och försöka göra allt jag kan för att hjälpa laget att komma så långt som möjligt, säger Rosdahl.

Anton Bengtsson säger:

– Det är mycket som står på spel. Man vill så gärna vinna och gå långt i ett slutspel. Men mest är det glädje. Det är så kul att få dra igång slutspelet. De är ju inne i spelet. De har ju spelat lite mer men jag tror inte att det ska vara något problem. Vi kommer att få en jäkla fart av publiken.