Nedsläpp: Emil Djuse debuterar för MODO Hockey

11 december 2014 18:05

Efter ett kort uppehåll är SHL i kväll tillbaka med full omgång. Som alltid har vi tagit en titt i laguppställningarna för lagen och där ser vi att Jesse Niinimäki gör debut för sitt Brynäs IF och Emil Djuse debuterar för MODO Hockey.


Skellefteå AIK - Brynäs IF

Serieledande Skellefteå AIK saknar i kväll Nick Sörensen och långtidsskadade Kirill Kabanov. Dessutom saknas Anton Lindholm till matchen. I övrigt är Skellefteå AIK:s trupp intakt när laget från västerbotten jagar sin sjunde raka seger.

Dock väljer tränare Hans Wallson att vaska om rejält i sina formationer till kvällens match.

I gästande Brynäs IF saknas sedan tidigare Jonas Nordquist och Alexander Lindgren. Oscar Eklund är sjuk och kommer inte heller till spel. Det medför att juniorbackarna Lucas Carlsson och Philip Alftberg går in i laget, varav den senare av dem gör SHL-debut ikväll.

Brynäs har även gjort klart med nyförvärven Tim Wallace och Jesse Niinimäki. Men det är bara Jesse Niinimäki som gör debut ikväll. Han spelar tillsammans med Daniel Brodin och Jacob Blomqvist.

Anton Rödin som varit riktigt het senaste tiden spelar i vanlig ordning med Greg Scott och Bill Sweatt. Målvakten Jonas Johansson är inte med idag och ersätts av John Morelius.

Leksands IF - Luleå Hockey

Hemmalaget Leksand IF kommer från en stark 5-1 seger på bortais mot Växjö Lakers. Dessutom har laget Johan Ryno i riktigt fin form. Leksingarnas kapten är poänbäst av alla spelare i SHL de senaste 10 matcherna med sina 14 poäng.

I kväll saknar dock leksingarna David Åslin, Daniel Josefsson, Tobias Forsberg och Ryan Russell.

Det gör att Martin Grönberg går in på David Åslins plats i andra kedjan med Tomi Sallinen och Jens Bergenström.

Luleå Hockey kommer till spel med samma trupp som senast. Nyförvärvet Malte Strömwall spelar i kväll med Lucas Wallmark och Daniel Zaar i andra femman.

Per Ledin som stått för det matchvinnande målet i två raka SHL-matcher för Luleå återfinns i tredje femman med Jonathan Granström och Lennart Petrell.

Målburen vaktas för dagen av Joel Lassinatti. Daniel Mannberg som var med senast har blivit utlånad till Asplöven.

Linköping HC - Växjö Lakers

Linköping som är riktigt formstarkt med sex raka segrar kommer till spel med nästintill helt skadefri trupp. Johannes Salmonsson och Kent McDonell som varit sjuka är inte med idag och ersätts av Oscar Sundh som tillsammans med Marcus Högberg är tillbaka i laget.

Det gör att första femman med Jacob Micflikier, Jeff Taffe och Jakub Vrana är intakt.

Dessutom bör man hålla ett extra öga på Linköpings formstarka backapar i Jonas Junland och Daniel Rahimi som i veckan blev uttagna till kommande landslagsturnerng - Channel One Cup.

Växjö Lakers kommer från en tung smäll mot Leksand hemma i Vida Arena. Gästerna kommer till spel utan Gustav Rydahl som är avstängd. Dessutom är Eddie Larsson och Mikel Johansson som saknades senast tillbaka i laget.

I Växjö återfinns bäste back poängmässigt i Cory Murphy. Så här långt på säsongen har kanadensaren stått för 20 poäng ett poäng mindre än Tuomas Kiiskinen som leder Växjös interna poängliga.

Örebro Hockey - Frölunda HC

Örebro Hockey har endast ett frågetecken i truppen sedan senaste matchen och det är Johan Motin som varit sjuk i veckan. Han ersätts av Filip Bergmark i Örebros laguppställning.

I Örebro har Martin Johansson varit het senaste tiden. På de fem senaste matcherna har Johansson gjort sex poäng varav fyra mål. Dessutom har två av målen varit matchavgörande. Poängskörden gör att Johansson ligger tvåa i Örebros interna poängliga, som leds av Derek Ryan.

Frölunda som innan juluppehållet har två bortamatcher börjar i kväll med match i Örebro. Till matchen får göteborgarna tillbaka Pontus Wideström.

Dock saknas Mathis Olimb i laguppställningen vilket är ett tungt avbräck. På Olimbs plats går Anton Blidh in i kväll.

I övrigt är det samma uppställningar för göteborgarna som i lagets senaste match i SHL.

Färjestad BK - HV71

Hemmalaget Färjestad kommer till spel med två HV71-bekantingar i Toni Rajala och Anssi Salmela ikväll. Dessutom är nyuttagne JVM-forwarden Rasmus Asplund tillbaka i truppen till kvällens match.

Asplund ersätter Niklas Arell som saknas i dagens laguppställning. Utöver den ändringen ställer Färjestad upp med exakt samma lag som i vinstmatchen mot Djurgården.

HV71:s nyförvärv Jere Karalahti har verkligen kommit in bra hos smålänningarna och spelar uppemot en halvtimme per match. Han spelar idag tillsammans med Chris Campoli i första backpar.

I övrigt saknar HV71 backen Jesper Williamsson men får tillbaka Emil Johansson i laget.

Dessutom huserar en av SHL:s måkungar i HV71. Calle Ridderwall har så här långt in på säsongen stått för 12 mål. En fin höst av Ridderwall som i och med det blivit uttagen i Tre Kronor.

Djurgården Hockey - MODO Hockey

Djurgården Hockey kommer till spel med exakt samma lag som i förlängningsförlusten mot Färjestad på lördagen.

Marcus Sörensen leder lagets interna poängliga med 17 poäng på sina 25 spelade matcher. Dessutom har forwarden trivts bra mot MODO Hockey och målat i båda matcherna under den här säsongen.

MODO Hockey gör några ändringar sedan den senaste matchern. Niklas Nordgren kommer in i laget istället för Carl Grundström. Dessutom gör nyförvärvet Emil Djuse debut för sin nya klubb i kväll. Det gör att Albin Runesson inte finns med i laget idag.

Profilen Donald Brashear står uppskriven i fjärde kedjan i kvällens match.

MODO Hockey fick även trion med William Nylander, Victor Olofsson och Adrian Kewmpe uttagna till JVM längre fram i december.