Möller vann rond fyra och Holloway kung i totalen av Coach LeMat

6 mars 2013 16:00

Innan vi lägger vårt tränarspel Coach LeMat till handlingarna passar vi på att presentera de fem spelare som har samlat på sig allra flest CLM-poäng i den fjärde och sista ronden samt i totalen. Precis som i tabellen är det Skellefteå AIK som har dominerat både rond fyra och totalen, där säsongens Coach LeMat-kung föga förvånande heter Bud Holloway.


1. Oscar Möller, SAIK, 126 Coach LeMat-poäng

En delad sjätteplats i Elitseriens skytteliga kanske inte får alla att höja på ögonbrynen. Men 18 mål på 28 matcher är desto mer imponerande och fortsätter snipern Oscar Möller att leverera på samma sätt i SM-slutspelet blir seriesegrarna från Västerbotten väldigt svåra att stoppa. Möllers avslutning i Elitserien gjorde också honom som synes till den fjärde rondens bästa spelare i Coach LeMat.

2. Joonas Vihko, LHF, 124 CLM-poäng

Inte ens Joonas Vihko själv hade nog trott att han skulle vinna Luleå Hockeys skytteliga i Elitserien. Men under de sista veckorna av Elitserien har finländaren fullkomligen exploderat målmässigt. Vihko hann bland annat med ett hattrick mot AIK och hans 15 mål gör alltså honom till skyttekung i norrbottenslaget. Men i rond fyra av Coach LeMat fick Vihko till slut alltså se sig besegrad av Möller.

3. Bud Holloway, SAIK, 114 CLM-poäng

Det har sagt och skrivits spaltmeter om Skellefteås Bud Holloway. Det gör dock absolut inte hans prestationer mindre imponerande. Tvärtom. Kanadensaren vann Elitseriens poängliga, blev historisk assistkung, delad etta i PP-ligan, delad tvåa i plus/minus-ligan och sist men inte minst trea i skytteligan.

4. Chris Lee, FBK, 112 CLM-poäng

Tack vare sina 41 poäng på 54 matcher kan Färjestads Chris Lee titulera sig Elitseriens poängbäste back 2012/2013. Lees 12 mål gör också honom till Elitseriens målfarligaste back efter hans backkollega Magnus Nygren. Det tog länge innan Lee gjorde sitt första mål, men när det väl kom fanns det ingen hejd på kanadensarens målande och poängproducerande. I rond fyra av Coach LeMat fick Lee dock nöja sig med en delad fjärdeplats.

5. Niklas Fogström, LHF, 112 CLM-poäng

Om finländaren Joonas Vihko var en otippad vinnare av Luleå Hockeys skytteliga var det minst lika överraskande att landsmannen Niklas Fogström slutade delad trea i samma kolumn. Fogström blev även delad fyra i LHF:s poängliga och i honom har norrbottensklubben minst sagt gjort en gedigen värvning. Radarparet Vihko och Fogström har tillsammans med junioren Peter Cehlarik vuxit från en fjärdekedja till ett vasst slutspelsvapen.

Bästa spelare/bästa målvakter - rond fyra
Bästa spelare/bästa målvakter - rond tre

Bästa spelare/bästa målvakter - rond två

Bästa spelare/bästa målvakter - rond ett

Holloway vann totalen

Elitseriens poängkung Bud Holloway dominerade inte bara seriens poängliga från start till mål, han blev också solklar etta i totalen i Coach LeMat, där han totalt drog in 705 Coach LeMat-poäng. Tvåa i totalen hittar vi Elitseriens och Linköpings skyttekung Carl Söderberg och hans 641 CLM-poäng. Trea blev Skellefteås Joakim Lindström (547), fyra Färjestads Chris Lee (546) och Linköpings Pär Arlbrandt knep femteplatsen med sina 541 CLM-poäng.

Totalen för målvakter vanns av MODO:s Bernhard Starkbaum som totalt samlade på sig 472 Coach LeMat-poäng, HV71:s Gustaf Wesslau tog andraplatsen med sina 442 CLM-poäng och på bronsplats hamnade Färjestads målvakt Alexander Salak, som i sin tur stanade på 426 CLM-poäng.

Bästa spelare/bästa målvakter - totalen