Mike Iggulden vill gärna fortsätta i Elitserien

4 juni 2012 17:39

Ingen som följde Elitserien under den förra säsongen kan nog ha glömt Växjös Mike Iggulden. Inte minst kanadensarens väldigt spektakulära straffmål är nämligen riktigt svåra att glömma. Efter att i våras ha gått skilda vägar med Lakers kan han nu snart dyka upp i något annat elitserielag. "Några lag från Elitserien har visat ett seriöst intresse och jag skulle gärna vilja återvända till Sverige" säger Iggulden till Hockeyligan.se.


När Hockeyligan.se når Mike Iggulden håller han precis på att avsluta en semester i Florida.

- På sistone har jag pratat rätt mycket med min agent och jag tror att det kommer att lösa sig med någon klubb inom två veckor, säger Iggulden och fortsätter:

- Jag skulle gärna vilja spela i Elitserien även den kommande säsongen och det är också något som jag för tillfället verkligen överväger att göra. Just nu står det mellan tre länder, det vill säga Ryssland, Schweiz och Sverige, så vi får se vad som händer, säger den 29-årige kanadensaren.

Hur många lag är med i bilden i Elitserien?
- Två, eller rättare sagt tre lag har visat ett seriöst intresse, men i det här läget får jag inte uppge exakt vilka lag det handlar om.

Den gångna säsongen slutade Iggulden med sina 34 poäng på 41 elitseriematcher till slut tvåa i Växjös poängliga, men en comeback i Växjö är inte aktuell.

- Nej. Bortsett från när jag var långtidsskadad så hade jag en riktigt bra tid i Växjö, men vi valde att gå skilda vägar tidigare i våras och en comeback i Växjö är därför inte aktuell.

"Får se till att ta fram några nya straffvarianter"

Vi som jobbar med Elitserien minns inte minst dina fantastiska straffar. Kan vi räkna med ännu fler magiska straffvarianter om du fortsätter i Elitserien?

- I så fall får jag se till att ta fram några nya varianter ja, säger Iggulden med ett skratt.

Iggulden har förutom sin säsong i Växjö bland annat hunnit med 12 NHL-matcher (för New York Islanders och San José Sharks), en säsong med Langnau i den schweiziska ligan, en säsong i KHL med Dinamo Riga samt inte minst 306 AHL-matcher för Rochester Americans, Cleveland Barons, Worcester Sharks och Bridgeport Sound Tigers.

Poängmässigt innebar tiden i Schweiz 40 poäng på 50 matcher. I Ryssland stod han för 33 poäng på 55 KHL-matcher och på hans AHL-matcher har han totalt noterats för 238 poäng.

Mer läsning:

Iggulden gjorde säsongens första hattrick
"Man såg att Iggulden hade något extra i sig"
Iggulden och fem spelare till lämnar Växjö