Nedsläpp: Ted Brithén är tillbaka i HV71

13 december 2014 17:30

Lördagskvällen bjuder på tre sena matcher med start 18.30. Dessa går av stapeln i Luleå där norrbottningarna ska ta sig an HV71, i Linköping tar östgötarna emot MODO och i Småland gästas Växjö av Färjestad. Som vanligt har vi tittat i laguppställningarna en timme före match och kan bland annat se att HV71 får tillbaka sin lagkapten Ted Brithén.


Luleå Hockey - HV71

Daniel Larsson startar mellan stolparna hos hemmalaget Luleå med backup från Joel Lassinantti.

På backplats hittar vi en del omstruktureringar till föld av att Per Savilahti-Nagander saknas i laget. Både Marcus Oskarsson och Andreas Hjelm är tillbaka i laget vilket innebär att Jens Högbom, som var sjundeback senast, lämnas utanför laget.

Gällande forwards är laget helt intakt jämfört med den senaste matchen.

HV71 får tillbaka sin lagkapten Ted Brithén till dagens match efter att han missat några matcher med anledning av skada. Detta för med sig att Andreas Johansson ändrar om en hel del i kedjeformationerna. Brithén går in i kedja med Erik Christensen och Calle Ridderwall.

David Petrasek saknas på backplats. Smålänningarna kommer till spel med bara sex backar och både Axel Eidstedt tar Petraseks plats bredvid Kristofer Berglund.

Växjö Lakers - Färjestad BK

Växjö vann mot Linköping med hela 6-0 senast och ändrar inget i sin laguppställning jämfört med då.

Ludvig Byström är utanför Färjestads trupp idag. Daniel Gunnarsson tar klivet upp i första backpar med Anssi Salmela.

På forwardssidan kastar ledningen om en hel del och förstakedjan utgörs av Milan Gulas, Linus Persson och Joakim Nygård.

MODO Hockey - Linköping HC

MODO Hockey ställer samma manskap på isen som senast förlorade mot Djurgården. Emil Djuse var sjundeback senast men tar nu klivet upp i tredje backpar på Dennis Perssons bekostnad som får ta omvänd väg.

Samtliga forwardsuppställningar är intakta jämfört med den matchen.

Kent McDonell och Johannes Salmonsson har återhämtat sig efter sjukdomar och är tillbaka i laguppställningen. Det medför att Henrik Törnqvist och Mathias Karlsson spelar med J20 i helgen och att McDonell och Salmonsson tar deras platser rakt av.