Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

31 oktober 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Per Åslund förlängt kontraktet med Färjestad och HV71-backen Victor Sjöholm har lånats ut till Södertälje.


Åslund stannar i Färjestad

Per Åslund, 36, har spelat över 700 SHL-matcher med Färjestad – och många fler kommer det att bli. Forwarden har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med värmlänningarna.

– Jag älskar att tävla och vinna och att få fortsätta göra det här är ju det vi helst av allt ha velat hela tiden. Vi vill ju inte vara i någon annan klubb, säger Åslund till Färjestads hemsida.

Åslund har tre SM-guld med Färjestad. Bortsett från en säsong i tyska Kölner Haie 2015/16 har han varit Färjestad trogen sedan 2006/07. Förra säsongen vann Åslund slutspelets poängliga och fick också pris som slutspelets mest värdefulle spelare. Den här säsongen står han noterad för sju poäng på 15 matcher.

– Vi är mycket glada att få ha kvar den för närvarande största symbolen för det som Färjestad BK står för. Kvalitetsmässigt finns det inga tvivel om vad han bidrar med. Det visade han inte minst slutspelet i våras. Det enda minus man i så fall kan hitta på Per Åslund är åldern, men det uppväger han enkelt i det sätt han förbereder sig och fokuserar på uppgiften, och det är också en fin förebild för vår yngre spelare. Vi vet dessutom att han är väldigt uppskattad av alla som på något sätt följer Färjestad BK, säger sportdirektören Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Sjöholm till SSK på lån

HV71 lånar ut backen Victor Sjöholm till Södertälje. Den Dalen-fostrade 19-åringen har noterats för sju SHL-matcher den här säsongen, men nu blir det spel i SSK den närmaste tiden.

– Victor behöver mer istid och därför blir detta en bra lösning för alla parter just nu. Utlåningen gäller till och med landslagsuppehållet i november men skulle behov uppstå har vi möjlighet att återkalla honom tidigare, säger HV71:s sportchef Kent Norberg.

Forsmark lånas ut till AIK

Simon Forsmark, 19, debuterade i SHL 2020/21 med Örebro. Totalt har den talangfulle backen gjort 47 SHL-matcher i karriären, varav en den här säsongen. Nu står det klart att han lånas ut till AIK. Lånet gäller i första hand i fem matcher.

– Vi är glada över att få till den här lösningen. Simon behöver spela seniorhockey för att fortsätta ta steg i sin utveckling. Vi är tacksamma över att ha fått till den här lösningen med AIK och det kommer gynna Simons utveckling i längden, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.