Kallio passerade 200 mål i SHL: "Jag har fortfarande passionen kvar"

31 januari 2014 15:20

På torsdagskvällen kunde Växjö Lakers Tomi Kallio äntligen göra mål nummer 200 i SHL. Det visade sig inte vara det lättaste då han blev nekad målet vid två tillfällen under tidigare matcher. "Det kändes nästan som ett dåligt skämt", säger Tomi Kallio till SHL.se


Första gången som Kallio nekades mål 200 var i hemmamötet med Färjestad när han sköt ett skott som gick i mål. Vid närmare titt på målet visade det sig att pucken tog på Erik Josefssons klubba innan pucken gick i mål. Andra gången var i mötet med Brynäs. Kallio bröt in från kanten och sköt ett skott från utkanten av zon i mål, denna gång hade målburen flyttats och Kallio blev även av med det målet.

– Det kändes nästan som ett dåligt skämt. Just med tanke på alla turer med de två bortdömda målen känns det extra skönt. Nu behöver jag inte tänka på det längre.

Fick äntligen fira mot Örebro

Men igår var det äntligen dags att fira för den rutinerande finländaren. Han gjorde mål nummer 200 när han styrde in ett skott från backplats. Han passade även på att göra mål 201 på ett slagskott från nära håll i 6-3 segern i bortamötet med Örebro.

– Det känns helt underbart att få vara bland de få som lyckats att göra så många mål i SHL. Det kommer säkert att kännas ännu bättre dagen när jag inte spelar längre.

37-årige Kallio hamnar nu i en unik skara. Bara 13 spelare har lyckats med bedriften att göra 200 mål i SHL. Just nu finns det en aktiv spelare förutom Kallio som gjort 200 mål och det är MODO Hockeys Per-Åge Skröder som har gjort 236 mål.

– Jag har bestämt att jag kommer att spela vidare efter den här säsongen. Jag har fortfarande passionen och energin kvar att spela på hög nivå. Ska jag vara realistisk har jag nog mellan ett till tre år kvar på hög nivå.

"Vi kommer att vara en outsider"

Tomi Kallio har precis som hela Växjö Lakers gjort en fin säsong. Smålänningarn ligger med en match mer spelad än Frölunda på en andraplats i SHL-tabellen och Kallio ligger med 30 poäng på plats 12 i SHL:s poängliga.

– Vi har värvat bra spelare som är bra killar. Karaktären på laget är rikigt bra. Sam Hallam har fått oss att spela en taktiskt och intensiv hockey som gett resultat. Allas självförtroende är på topp och vi kommer att vara en outsider i slutspelet, avslutar Tomi Kallio.