20 FRÅGOR MED DANIEL VIKSTEN

2 december 2022 11:00
20 frågor

Daniel Viksten är näste spelare vi ska lära känna bättre med hjälpa av 20 frågor. Här berättar Färjestadsforwarden vilka matlagningsprogram han ser på Youtube, hur det var att spela med Anze Kopitar samt vem i Färjestad han helst skulle åka på semester med.


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Som målvakt tar jag Lasse Johansson. Jag känner honom sedan innan och vet knappt om det valet behöver motiveras. Han är en toppmålvakt i Europa. Theodor Lennström tar backplatsen. Han har tuffhet, spelskickligheten och är snabb. Han har det mesta. Riktigt kul att spela med honom. Som forward tar jag Anton Lander. Lander är en gedigen spelare och en riktigt bra ledare. Väldigt trevlig de gånger jag har träffat honom.

2. Vem är svårast att möta i SHL?

– Jag tycker att Oscar Engsund i Luleå är tuff att möta.

3. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Jag har inga måsten. Jag brukar inte vara på is på morgnarna en matchdag. Jag brukar sova en stund på eftermiddagen och komma hyfsat tidigt till hallen. Jag brukar ta en kaffe och hänga med grabbarna.

4. Vilka från laget är ni som brukar ta en kaffe ihop innan matcherna?

– Vi brukar sitta inne i det medicinska rummet. Det är jag och Åslund som brukar sitta där, de äldre.

5. Vilken är den bäste spelaren du har spelat med?

– Jag spelade med Anze Kopitar i Mora under lockoutsäsongen. Det var ett lätt val.

6. Hur var det när kom han kom till er i Mora?

– Han hade en väldig pondus över sig, men väldigt ödmjuk. Han hade sin brorsa i laget och de hänger mycket. Anze Kopitar var trevlig och hjälpte till med mycket. Det var roligt den korta tiden han var där.

7. På vilket sätt hjälpte han till?

– Tips till alla och han hjälpte de yngre. Han hade lite snack på vissa lagmöten, hur de tänkte i vissa situationer när vi hade gått tungt och förlorat några matcher. En bra ledare.

8. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Mycket serier. Jag brukar inte sova på bussen, utan det blir mycket serier och jag har kollat om några serier. Det finns inte mycket kvar att kolla på.

9. Vilken serie ser du nu?

– Nu kollar jag ”Pepsi, var är mitt flygplan?” En minidokumentär om en kille i USA som skulle köpa Pepsi-lotter och få ett jetplan. Sedan har jag kollat på ”Dahmer” på Netflix nyligen.

10. Vem i laget åker du helst på semester med?

– Linus Johansson. Vi hänger mycket. Vi brukar vara nere i Båstad och hälsa på honom varje sommar. Det är väldigt trevligt.

11. Vem av du och Linus är bäst på att laga mat?

– Det är jag. Jag gillar matlagning och det blir mycket matlagning hemma. Linus börjar också intressera sig och han börjar komma ikapp lite.

12. Vad har du för paradrätt?

– Lite olika. Den bästa är kanske någon egen pasta. Fylld ravioli kanske.

13. Var kommer det här intresset från?

– Jag har alltid varit lite intresserad av matlagning. Sedan kollar jag mycket matlagningsprogram på YouTube. Det har blivit ett intresse. Jag kan slappna av i köket och behöver inte tänka på något annat. Man har sin egen bubbla.

14. Vad kollar du för matprogram på Youtube?

– Leif Mannerström och Markus Aujalay har startat kanaler. De gör någon rätt varje vecka. Jag brukar kolla på det och ta inspiration därifrån.

15. Vad var det senaste du googlade?

– Magdroppar till barn tror jag. Hon har skrikit några kvällar i rad så nu ska vi prova magdroppar.

16. När har du varit som mest starstruck?

– Kanske när jag träffade Anze Kopitar för första gången. Annars var det kanske när jag var liten och man stötte på Peter Forsberg eller Nicklas Lidström.

17. Vem var du i skolan?

– Jag var nog lite av clownen i klassen skulle jag gissa.

18. Är du clownen i omklädningsrummet nuförtiden?

– Inte direkt. Jag har ändrat mig ganska mycket under åren. Vi har några andra som står för det där.

19. Vilken är din favoritplats?

– Som jag nämnde har vi hälsat på några gånger hos Linus (Johanssons) föräldrar i Båstad. Det är trevligt att komma dit. Det är en favoritplats under sommaren.

20. Vad önskar du dig i julklapp?

– En vinterjacka.