Lauritzen missar resten av säsongen

22 mars 2012 15:44

Brynäs forward Sebastian Lauritzen måste operera sina höfter och missar därmed resten av säsongen. "Det är jättekul att vi är i semifinal och förstås jättetråkigt att jag inte kan vara med" säger Lauritzen till Brynäs hemsida.


Lauritzen spelade sin sista match för säsongen den 6 mars då Brynäs mötte Timrå i gävlelagets sista match i Elitserien. Totalt har han den här säsongen hunnit med 40 matcher och där mäktat med 31 poäng.

– Vi har försökt att undvika det in i det längsta och försökt hitta vägar för att han ska kunna spela. Men i går tog vi beslutet, tillsammans med specialister, att Lauritzen nu måste operera sina höfter. Operationen kommer att ske så snart som möjligt, säger Brynäs massör Glenn Hellström till klubbens hemsida.

– Det är oerhört tråkigt och synd att han inte kan fullfölja den här säsongen. Det är tråkigt både för Sebastian och för laget. Det viktigaste nu är att Sebastian kan koncentrera sig på att så snabbt som möjligt bli helt återställd, säger BIF:s tränare Tommy Jonsson.

–Jag hade gjort vad som helst för att få vara med och spela. Hoppet är det sista som överger en och jag har väl gått och avvaktat och hoppats att det kanske finns en liten möjlighet att jag skulle kunna komma tillbaka, säger Lauritzen och tillägger:

- Men jag har ju egentligen känt att det inte går. Jag har gjort allt för att få det att fungera, men nu blir det operation istället.