Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

8 november 2021 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har 16-årige Leo Carlsson skrivit a-lagskontrakt med Örebro och Skellefteå har förlängt med två spelare.


16-åringen skriver kontrakt med Örebro

Leo Carlsson har imponerat i säsongsinledningen. 16-åringen gör sin första säsong i SHL och på 14 matcher har han noterats för fyra poäng (2+2). Nu har han gjort över 100 minuter i ligan och har därmed skrivit på ett a-lagskontrakt med Örebro.

– En dröm som går uppfyllelse så klart men just nu känns det nästan overkligt att det gått så snabbt, säger Carlsson till klubbens hemsida.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Leo har verkligen tagit chansen och gjort skillnad sen han kom upp i A-laget. Leo besitter en otrolig blick för spelet och vi är glada att skriva ett längre avtal med honom. Det ska bli väldigt intressant att följa Leos utveckling i vår miljö, säger Örebrs sportchef Niklas Johansson.

Duo stannar i Skellefteå

Skellefteå har förlängt med både Albin Sundsvik och Rickard Hugg. Den sistnämnde har skrivit till 2024 medan Sundsvik stannar till 2023.

– Att göra klart med dessa två spelare gör att vi tar ett stort steg med nästa års lagbygge. Rickard Hugg är inne på sin tredje säsong och har tagit kliv framåt under hela tiden här. Han är värdefull för oss både på och utanför isen. Albin Sundsvik har kommit fram från våra juniorled. Han är en av våra yngre spelare som driver gruppen framåt varje dag, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

22-årige Hugg är inne på sin tredje säsong i Skellefteå och han har tagit stora kliva i år. I fjol gjorde han 17 poäng på 52 matcher. Nu är forwarden redan uppe på tio poäng, efter 18 matcher.

Albin Sundsvik, 20, kom till Skellefteå från SDE 2017. Han debuterade i SHL redan säsongen därpå. Den 20-årige centern är uppe i 109 SHL-matcher och på dessa har han gjort 21 poäng. Två av dessa har kommit denna säsong.

Eklund på väg tillbaka till Djurgården

Djurgården tog två viktiga segrar den gångna veckan, men i lördags åkte de på en storförlust mot Luleå. Landslagsuppehållet kommer lägligt för stockholmarna som har en del spelare på skadelistan och dessutom ser William Eklund ut att vara på väg tillbaka till klubben. Sharks gick i veckan ut med att de kommer att låta Eklund återvända till Sverige.

William Eklund fick sitt stora genombrott i SHL förra säsongen när han noterades för 23 pooäng på 40 matcher. Han draftades som nummer sju av San Jose Sharks i somras och han har inlett säsongen i NHL-klubben. På nio matcher svarade 19-åringen för fyra assist.

13 SHL-spelare i Tre Kronor

Det är uppehåll i SHL den här veckan. Anledningen är att Karjala Tournament ska spelas. I den svenska truppen är 13 spelare från SHL med. Flest spelare i truppen har Färjestad, med fyra stycken.