Lista: Fem backar som levererat för sitt lag

15 februari 2022 15:58
I backspegeln

Det är dags för en tillbakablick över de senaste månadernas spel. Under tre dagar tittar vi närmare på målvakter, backar och forwards som har stuckit ut. Idag: Backarna.


Jonathan Pudas, Skellefteå AIK

Efter att han gjort 17 poäng på de 18 första matcherna i grundserien har Jonathan Pudas ökat takten. På de 16 matcherna sedan förra listan publicerades, i mitten av november, har Pudas skickat in tre mål och hela 18 assist. Pudas klockar in på 24:26 minuters istid per match under dessa 16 och han har dessutom täckt 23 skott på dessa 16. Bara sju backar har täckt fler skott än Pudas under den tidperioden – samtliga sju har spelat fler matcher än Pudas.

Joel Persson, Växjö Lakers

Efter nio poäng på de 18 första matcherna under säsongen har Persson hittat spelet sedan november. På de 17 matcher han har spelat sedan dess har Persson skickat in 14 poäng, av vilka tio är assist. På dessa matcher har han dessutom bara dragit på sig en enda tvåminutersutvisning. Han spelar mest av alla backar i laget (22:18 sedan förra listan publicerades) och har täckt 13 skott.

Per Svensson, Timrå IK

Svensson fortsätter att leverera i Timrå-försvaret. Sedan förra listan har han stått för 54 puckvinnande tacklingar, flest i ligan. Han har även täckt 28 skott även det flest i ligan (delat med Mikael Wikstrand). På den tiden har han även bara dragit på sig fyra utvisningsminuter. Den defensive kuggen har även stått för två mål och sex assist. Dessa åtta poäng gör att han nu har gjort 13 pinnar under säsongen. Hans tacklingar är nu uppe i 111 och han har täckt 62 skott när dessa ord skrivs - båda flest i ligan.

Lucas Ekeståhl-Jonsson, Rögle BK

Med ett mål och 13 assist fortsätter Ekeståhl-Jonsson att leverera framåt för Rögle. Han har även täckt 16 skott, vilket är näst flest i Rögle bakom Ryan McKiernans 17. Ekeståhl-Jonsson spelar 21:09 minuter per match, vilket är flest av alla backar med minst tio spelade matcher under tidsperioden.

Jonas Junland, LInköping HC

Linköpingskaptenen har varit produktiv under vintern med sina två mål och 14 assist på 20 spelade matcher. Utöver den fina offensiva produktoinen har han täckt 25 skott – ingen av de fyra backar som har täckt fler skott under perioden har gjort fler poäng än Junland.

Bubblare

Nick Ebert, Örebro Hockey

Ebert har varit inne på flest mål framåt av alla backar (24) på de 19 matcher han har spelat sedan november.Han har själv bidragit med tio poäng framåt i spel vid lika styrka och på de 19 matcher han spelat har han +15.