Lindholm - fältherren bland Elitseriens juniorer

12 december 2012 16:00

Inför stundande JVM i Ryssland bjuder vi härmed på en sammanställning på vilka juniorer som har utmärkt sig mest och bäst i Elitserien. Brynäs Elias Lindholm är minst sagt den junioren som hittills och framför allt med all rätt har fått mest och bäst utrymme i medierna, då han bland annat toppar juniorernas poäng-, assist-, PP- och tacklingsliga.


LAG GP G A TP GWG
BIF Elias Lindholm 32 6 15 21 1
HV71 William Karlsson 31 3 13 16 1
AIK Nicklas Jensen 29 12 3 15 4
SAIK Viktor Arvidsson 32 5 4 9 0
FBK Max Görtz 30 5 3 8 1

Lindholm poäng- och assistkung

Brynäs Elias Lindholm har som synes en klar ledning i poängligan för Elitseriens juniorer. Lindholms facit räcker också till en andraplats i BIF:s poängliga, då endast Calle Järnkrok har mäktat med fler poäng så här långt. Lindholms 15 assists är också bäst bland juniorerna i Elitserien, eller två fler än vad HV71:s William Karlsson har samlat på sig.

Nicklas Jensen. Foto: Stefan Persson, Pic-Agency.com

Jensen skyttekung bland juniorerna

AIK:s Nicklas Jensens tolv mål är dubbelt så många som tvåan i juniorernas skytteliga, Brynäs Elias Lindholm, har mäktat med. Noterbart är att fyra av danskens mål har varit matchavgörande. Jensens tolv fullträffar räcker även till en sjätteplats i Elitseriens skytteliga.

Lindholm - giftigt PP-vapen för Brynäs

Elias Lindholm är också väldigt nyttig i powerplay, då han så här långt har stått för fem PP-mål, vilket inte bara gör honom bäst bland alla juniorer, utan dessutom räcker till en delad andraplats i seriens PP-mål-liga.

Ullmark har bäst räddningsprocent

Bland Elitseriens juniormålvakter har MODO:s Linus Ullmark bäst räddningsprocent, eller 94,29. AIK:s Niklas Lundström ligger tvåa med sina 90,42, men Lundström har samtidigt vaktat kassen vid elva tillfällen, att jämföra med Ullmarks två matcher i MODO-målet.

William Karlsson och Patrik Carlsson. Foto: Henrik Johansson, Pic-Agency

Karlsson - juniorernas plus/minus-kung

HV71:s William Karlssons +13 ger honom en klar ledning i plus/minus-ligan för juniorer. Näst bäst i den här kategorin är FBK:s Oscar Klefbom och AIK:s Edgars Klavins, som båda står på +7.

Lindholm tacklar mest

Med sina 40 tacklingar leder Elias Lindholm även juniorernas tacklingsliga. Närmast skuggar William Karlsson, som i sin tur har kommit upp i 20 tacklingar.

JVM-truppen anmäls slutligen vid JVM-direktoratsmötet på kvällen den 25 december. Junior-VM spelas i Ufa, Ryssland, mellan 26 december 2012 och 5 januari 2013.

Mer läsning:

Sveriges preliminära trupp till JVM
Karlsson är rookiekandidat nummer två
Lindholm är säsongens första rookiekandidat