Rutinerad back återvänder till Luleå Hockey

30 juli 2012 09:06

Veteranbacken Fredrik Svensson gjorde fyra säsonger i Luleå mellan 1999 och 2003. Nu är det klart att 37-åringen, som senast har tillhört AIK, flyttar tillbaka till Norrbotten och Luleå igen efter att ha skrivit på ett ettårsavtal. "Jag hade det jättebra sist jag spelade i Luleå Hockey och känner mig väldigt glad nu när allt är klart" säger Svensson till LHF:s hemsida.


Fredrik Svensson har så långt hunnit med 329 elitseriematcher och 74 poäng, fördelat på 26 mål och 48 assists. Utöver Luleå och AIK har han även spelat för Leksand och Södertälje. Men nu är det alltså Luleå som gäller igen.

- Det var mycket roligt när Rönnqvist (Jonas) hörde av sig och undrade om jag var sugen att återvända igen, så det här ser jag verkligen fram emot, säger backen till Luleås hemsida.

Luleås sportchef Lars Bergström om lagets senaste nyförvärv.
- Svensson är en spelare som varit i Luleå Hockey tidigare och som då var väldigt uppskattad för sitt spel och sin personlighet. Han är en allround, gedigen och fysisk back som kommer att hjälpa oss ytterligare med att få stabilitet i vårt försvarsspel.

Hockeyligan.se pratade med Svensson tidigare i somras:
12-07-13 Svensson: "Jag vill absolut fortsätta spela"

Mer läsning om Luleå:

BIK Karlskogas Persson klar för Luleå
Jens Jakobs klar för Luleå
Anton Hedman klar för Luleå
Moras Niklas Fogström klar för Luleå
Cam Abbott fortsätter i Luleå Hockey
Klasen flyttar från Malmö till Luleå
Klasen: "Det sitter något i väggarna här"
Luleå värvar finsk KHL-center
Back-rockad i Luleå: Jaakola ut - Skrbek in
Luleås lagbygge inför 2012/13