Hyvönen siktar på en ny säsong i Elitserien

31 juli 2012 17:09

I våras gick Hannes Hyvönen och Färjestad skilda vägar. Nu hoppas finländaren i första hand på att hitta en ny klubbadress i Sverige. "Spel i Elitserien är prio ett, men än så länge har jag inte pratat med något lag" säger Hyvönen till Hockeyligan.se.


Trots betydligt färre spelade matcher än de flesta av hans lagkamrater i Färjestad slutade Hannes Hyvönen delad trea i karlstadlagets skytteliga i Elitserien samt inte minst var han den färjestadspelare som stod för allra flest PP-mål i Elitserien. Men i nuläget är alltså hans hockeyframtid fortfarande helt öppen.

- Än så länge har jag varken pratat med något elitserielag eller med något annat lag, så vi får se vad som händer. Prio ett är att fortsätta i Elitserien, men blir det ingenting här får jag leta mig till Finland eller till någon annan europeisk liga, säger Karlstadbon Hyvönen.

Helt klart är i alla fall att 36-åringen från Uleåborg kommer att fortsätta att spela.

- Absolut. Jag har tränat hårt i sommar och man vill ju inte träna i onödan, säger Hyvönen med ett skratt och tillägger:

- Jag har kört på egen hand här i Karlstad och nästa vecka lär jag gå på is. Förmodligen blir det med Färjestads juniorlag, då jag känner tränarna.

"Är redo att kliva in"

Den gångna säsongen stod Hyvönen för 22 (12+10) poäng på totalt 44 matcher för Färjestad. Under sina 125 elitseriematcher för Färjestad och Södertälje har den hårdskjutande forwarden samlat på sig 76 poäng, fördelat på 47 mål och 29 assists. Men hittills har det alltså varit rätt lugnt med intresset från elitserielagen.

- De kanske tycker att jag är för gammal och i stället vill satsa på yngre och mer långsiktiga lösningar. För numera är jag ju inte för dyr i alla fall (skratt), säger Hyvönen och fortsätter:

- Jag vill helst vara med redan från början av säsongen. Annars kan jag ju också ansluta en bit in på säsongen. För om något lag får problem är jag redo att kliva in.