Spina stannar i MODO Hockey - Sundström och minst fyra till lämnar

22 mars 2013 13:30

Under fredagen meddelar MODO Hockey att Dave Spina blir kvar i klubben. Spina har skrivit ett nytt kontrakt på 1+1 år. Nu är det också klart att örnsköldsvikslaget har skrivit A-lagskontrakt med Christopher Bengtsson. Bengtssons kontrakt sträcker sig över säsongen 2013/2014. Vidare har MODO-ikonen Niklas Sundström nu spelat färdigt i MODO Hockey. Dessutom meddelar klubbens GM Markus Näslund att Mikko Kousa, Morten Madsen, Marcel Müller och Ladislav Nagy också lämnar ångermanlandslaget.


Dave Spina slutade på delad fjärde plats i MODO:s poängliga under Elitserien, där han totalt noterades för 27 poäng. Nu är det alltså klart att forwarden stannar i örnsköldsviksklubben.

– Dave hade en säsong som var lite ojämn, men vi tror och hoppas att han ska bli ännu bättre kommande säsong. Han är dessutom en bra lagspelare som alltid kommer till jobbet med rätt attityd och inställning, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund till klubbens hemsida.

– Jag trivs mycket bra i Sverige och MODO Hockey. Jag gillar både livet på och utanför och nu ser jag fram emot en fortsättning i MODO Hockey, säger Spina.

"Christopher har gjort ett väldigt bra intryck"

Vidare belönas Christopher Bengtsson nu alltså med ett A-lagskontrakt.
– Christopher har gjort ett väldigt bra intryck på alla i klubben. Dels på vilket sätt han presterat i J20-laget under säsongen, men även på det sätt han har tränat. Christopher har visat att han hela tiden vill bli bättre och utvecklas, säger GM Näslund till MODO:s hemsida och fortsätter:

– De gånger han har fått chansen i A-laget har han också visat att han verkligen vill vara delaktig.

"Kommer alltid att stå i skuld till MODO"

Nu är det också klart att MODO-ikonen Niklas "Susse" Sundström har gjort sin sista match i örnsköldsviksklubben.

– Jag har kommit till en punkt där jag känner mig nöjd med min tid i MODO Hockey. MODO Hockey är klubben som fostrade mig och gjorde mig till den spelare jag blev. Känns som att jag alltid kommer att stå i skuld till MODO Hockey, säger Sundström och fortsätter:

– Vi får se vilka möjligheter som dyker upp. Om det dyker upp några. Jag siktar på spel någonstans ute i världen, eller i Ulvö Hockey.

Kvartett lämnar MODO

På MODO:s hemsida meddelar GM Näslund också att det nu är klart att minst fyra spelare lämnar klubben.

– Spelare som i nuläget ej erbjuds något nytt kontrakt är Mikko Kousa, Morten Madsen, Marcel Müller och Ladislav Nagy, säger Näslund och fortsätter:

– Tidigare under säsongen förde vi diskussioner med Morten om en kontraktsförlängning, men han aviserade att han var sugen på att testa någonting nytt.

"Göra allt vi kan för att behålla Cumiskey"

Hur ser det ut kring Kyle Cumiskey och Jonas Ahnelöv?
– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att få dra nytta av Kyles tjänster även kommande säsong. Men med tanke på hur bra han presterat under säsongen så är det många klubbar som är intresserade av honom. Väljer Kyle spel i Europa även kommande säsong så har vi förhoppningen att MODO Hockey är ett hett alternativ för honom, säger GM Näslund och fortsätter:

– Vi vill gärna också behålla Jonas och det har vi meddelat. Men han vill se över sina alternativ så vi får helt enkelt avvakta lite.

Läs mer kring läget i MODO inför 2013/2014 här Samuelsson: "Jag är väldigt tacksam över de här åren"