Spel i Elitserien prio ett för Pavlikovsky

6 augusti 2012 16:58

Rastislav Pavlikovsky som senast spelade i AIK vill helst fortsätta i Elitserien. "Jag har fått några erbjudanden från Tjeckien och Tyskland, men jag vill i första hand vänta på vad som hörs från Sverige" säger Pavlikovsky till Hockeyligan.se.


Rastislav Pavlikovsky inledde den gångna säsongen i allsvenska Mora, där han på sina elva matcher noterades för elva poäng. När han sedan klev in i AIK och Elitserien bokfördes slovaken för sju poäng på 24 matcher.

Dessförinnan, det vill säga under 2010/11, stod Pavlikovsky på sina 44 elitseriematcher i AIK för 20 poäng. Men nu återstår alltså att se om han kommer att spela i Elitserien igen till hösten. En sak som påverkar en eventuell värvning av Pavlikovsky är att artistspelaren inte får komma till Sverige förrän den 16 oktober.

- Just nu sommartränar jag med några NHL-spelare, exempelvis Hossa och Gaborik och som det ser ut nu är min plan att inleda säsongen i oktober, då jag alltså inte kan komma till Sverige förrän i mitten av oktober. Så vi får se vilka alternativ som finns vid den tidpunkten, säger Pavlikovsky.

"Är ju bara 35"

För tillfället verkar han hur som helst inte stå utan alternativ till den kommande säsongen.

- Jag har fått några erbjudanden från Tjeckien och Tyskland, men jag vill vänta på vad som hörs från Sverige. För fortsatt spel i Elitserien är prio ett för mig. Min agent ska nu försöka ordna fram ett bra alternativ i Elitserien med start i oktober, säger elitserieveteranen som inte har några som helst planer på att lägga skridskorna på hyllan.

- Jag är ju bara 35 år gammal och i och med att jag är fysiskt redo för en ny säsong vill jag absolut fortsätta min karriär.

Totalt sett i Elitserien har centern hittills kommit upp i 158 poäng på 257 matcher, där han även har representerat HV71, Leksand, Mora och MODO.