Marcus Nilson lämnar HV71 för Djurgården

12 januari 2015 17:37

Den rutinerade forwarden Marcus Nilson lämnar HV71 och återvänder till Djurgården Hockey som han lämnade efter att laget degraderats 2012. "Marcus stärker vårt unga lag och bidrar med både rutin och kompetens för slutspurten av säsongen", säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.


Stockholmaren Marcus Nilson och de båda klubbarna har alltså kommit fram till en överenskommelse där han flyttar hem till Djurgården igen.

– Vi har haft en dialog med Marcus under en tid och när han uttryckte sin önskan att återvända till Djurgården ville vi inte stoppa honom. Samtidigt tackar vi Marcus för sin tid i HV71 och skickar med honom ett lycka till i framtiden, säger Johan Hult till HV71:s hemsida.

Förra gången han spelade i Djurgården var han lagkapten i det lag som åkte ur SHL. En roll som förpliktigar och som han själv kände var svår att bära.

– Det var tufft, det är inget att hymla om. Lagkaptensrollen var tuff och jag klarade inte av den. Jag lärde mig mycket under den perioden som var den värsta tiden i mitt hockeyliv. Det var riktigt tungt för både Djurgården och mig personligen, säger Nilson till Djurgårdens hemsida.

Nu när Nilson är tillbaka hoppas han kunna göra nytta för Djurgården än en gång.

- Förhoppningsvis kan jag bidra med både tuffhet och poäng. Men jag gör det tränarna säger att jag ska göra, säger Nilson.