Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

12 april 2021 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis är fjolårets poängkung tillbaka i Färjestad och Max Lindroth har skrivit på för två nya år med Linköping.


NHL-kontrakt för Linköpingsbacken

Simon Lundmark, 20, draftades i andra rundan av Winnipeg Jets 2019, som nummer 51 totalt. Nu har den högerfattade backen skrivit på ett NHL-kontrakt på tre år med Jets.

Simon Lundmark, som har IFK Täby som moderklubb, kom till Linköpings organisation 2016. Han debuterade i SHL 2017/18 och därefter har rollen i a-laget blivit större och större. Den gångna säsongen noterades 20-åringen för tio poäng (2+8) på 47 matcher.

... men han förlänger med Linköping

Max Lindroth, 24, har bestämt sig för att stanna i Linköping. Backen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med östgötaklubben.

– Jag är extremt glad, tacksam, stolt över att jag får representera Linköping, säger Lindroth till klubbens hemsida.

Max Lindroth har spelat de två senaste säsongerna i Linköping. Den första SHL-säsongen blev det sju poäng på 34 matcher. Den här säsongen snittade han drygt 16 minuters istid per match och han tagit stora kliv i sin utveckling. Poängmässigt blev det tolv poäng på 51 matcher.

Poängkungen återvänder till Färjestad

Efter ett år utomlands är det nu klart att Macus "Lilliz" Nilsson återvänder till Färjestad. Den offensivt skicklige forwarden har skrivit på ett treårskontrakt.

– Skönt att veta var jag ska spela kommande tre åren. Det finns heller inga klausuler i det så det är Färjestad de närmaste tre åren. Jag är jätteglad att vi tillsammans med Peter och gänget kunde komma till en lösning som alla är nöjda med. Förstår att det är ett knivigt läge för klubbarna med pandemin och allt det där, det får man ha stor respekt för, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Marcus Nilsson vann poängligan i SHL säsongen 2019/20 då han gjorde 54 poäng på 50 matcher. Därefter valde han att lämna Färjestad, efter fyra raka säsonger i klubben. Han skrev på för HK Sotji. Det blev 18 matcher där innan han löstes från sitt kontrakt med klubben. Därefter gick flyttlasset till Schweiz och SCL Tigers. Där gjorde han 17 poäng på 35 matcher, men nu återvänder han alltså till Färjestad – något som förstås Peter Jakobsson är glad för.

– Det känns skönt att ha Lilliz hos oss igen. Vad han bidrar med på isen är ingen hemlighet, men han är också en bra karaktär vid sidan av isen. Han visar vägen i träning och hans goda humör lättar upp vilket omklädningsrum som helst. Vi är jätteglada att ”tian” är hemma igen, säger Färjestads GM Peter Jakobsson till klubbens hemsida.