Matchguide: Formstarkt Frölunda jagar revansch

22 januari 2012 16:11

Det är tätt mellan given för Luleå. Två dagar efter lördagens seger mot AIK gästar Frölunda som jagar revansch efter straffnederlaget i Coop Arena för en dryg vecka sedan. Om Luleå vinner gör laget ett ryck gentemot Frölunda på fjärdeplatsen, medan Frölunda å sin sida har chansen att distansera sig en aning från slutspelsstriden.


Luleås målvakt Johan Gustafsson gjorde en stormatch mellan stolparna och höll sin femte nolla för säsongen när AIK besegrades med 3-0 i lördags, trots att spelet inte riktigt flöt på som man hade hoppats.

– Jag tycker att vi spelar lite mesigt, frånsett tredje perioden då vi går på lite hårdare. Jag vet inte om vi hade sega ben i de två första men de var inget vidare, säger backen och målskytten Janne Sandström till klubbens hemsida.

– Johan Gustafsson är fantastisk som vanligt - vad mer kan man säga? Han håller nollan och räddar oss många gånger.

"Två lag med bra målvakter"

Inte heller tränaren Jonas Rönnqvist var riktigt nöjd med spelet som helhet men däremot med målvaktsspelet och de tre inkasserade poängen. Han förväntar sig en tät match mot Frölunda på måndag kväll och minns tillbaka på straffsegern som Luleå tog mot Frölunda för en dryg vecka sedan.

– Det var en tät historia med två lag som försvarade sig bra. Inte så jättemånga farliga målchanser och två bra målvakter. Förmodligen blir det något liknande nu, spår han för klubbens hemsida.

Frölunda har hittat formen

Frölunda är inne i en fin period formmässigt och har två raka segrar. Senast i streckmatchen mot MODO som göteborgarna vann med 2-1, efter en väl genomförd arbetsinsats.

– MODO försöker i tredje men vi spelar ett ganska bra försvarsspel och Frederik (Andersen, målvakt) har en bra kväll. Jag är jättenöjd, ett fantastiskt jobb av alla, sa Frölundatränaren Kenta Johansson på presskonferensen efter matchen.

Men det är inte bara två raka trepoängare som sticker ut när man kikar på Frölundas statistik: vi noterar även att laget har tagit minst en poäng per match de sex senaste matcherna, vilket såklart vittnar om att formkurvan har pekat uppåt en längre tid.

Nedsläpp i Coop Arena på måndag kväll klockan 19:00. Alla ingredienser finns för att det ska bli en riktigt het drabbning!

Elitserien Play

För dig som besökare innebär tjänsten Elitserien Play att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.