Matchdagens stjärnor: Tvåmålsskyttar i fokus

28 februari 2014 22:41

Matchdagens stjärnor hyllar de tre klarast lysande spelarna från omgången. Från fredagens tre matcher är tvåmålsskyttar – samtliga tre i ett vinnande lag – den gemensamma nämnaren.


Tredje stjärna - Magnus Kahnberg

Den rutinerade forwarden såg riktigt spelsugen ut. Något som också gav resultat. Två gånger om dessutom. Som den gamla måltjuv han är befann han sig på rätt plats vid rätt tillfälle och gav sitt lag en tidig 0-1-ledning. Och han nöjde sig inte med det. När två Brynässpelare motvilligt satt i utvisningsbåset samtidigt hittade han nätet på nytt fram till 4-4. I och med dessa två mål seglade Kahnberg upp på förstaplatsen i lagets interna skytteliga. 17 är han uppe i nu.

Andra stjärna - Mathis Olimb

Den spelskicklige norske centern har haft den ädla konsten som framspelare som sitt adelsmärke den här säsongen. Men under fredagskvällen visade han att han är en kapabel målskytt också. Det var just Olimb som höll sig framme i slutskedet av den tredje perioden och svarade för det matchavgörande målet i en imponerande Frölundavändning.

Första stjärna - Jere Sallinen

Örebros finländska nyförvärv visade att han kan bli en stor tillgång i fortsättningen av den här säsongen. Han nöjde sig inte med ett utan med två mål i den svåra bortamatchen mot Luleå – där det sista, som också blev det matchavgörande, var ett handledsskott av den högre skolan i Luleåmålvaktens ena kryss.