Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

25 maj 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi den nya veckan med att blicka tillbaka. Här går vi igenom övergångar och kontraktsförlängningar som offentliggjorts under den gångna veckan.


Persson förlänger med Linköping

Linköping HC och klubbens GM Niklas Persson har kommit överens om en kontraktsförlängning. Persson tog över som General Manager inför den gångna säsongen och nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22, med option på ytterligare ett år.

– Vi är nöjda med det arbete som Niklas har gjort inom den sportsliga verksamheten. Jag tycker att han har visat på stora ledaregenskaper, han har visat handlingskraft och varit väldigt drivande i att peka ut en riktning som går i linje med treårsplanen. Det är utan tvekan så att Niklas är en väldigt viktig person i arbetet mot SM-final våren 2022, säger Linköpings ordförande Roger Ekström till klubbens hemsida.

Olofsson till AHL

Efter fem säsonger i SHL (Karlskrona, Skellefteå samt Färjestad) väntar ett nytt äventyr för Jesper Olofsson, 28. Övikssonen har skrivit på för AHL-klubben Rochester Americans, farmarklubb till Buffalo Sabres, där Jesper Olofssons lilebror Victor spelar.

Den gångna säsongen gjorde Jesper Olofsson 17 mål och elva assist på 44 SHL-matcher. Hans poängbästa säsong i karriären gjorde han 2018/19 då det blev 33 poäng på 51 matcher.

Örebro värvar från BIK Karlskoga

Örebro har stärkt laget med centern Oliver Eklind, 21. Kumlasonen svarade för 31 poäng på 49 allsvenska matcher med BIK Karlskoga den gångna säsongen och belönas nu alltså med ett SHL-kontrakt.

– Det känns jättekul att få den här chansen att komma till Örebro och spela SHL-hockey. Jag har haft sex fina år i Karlskoga men nu ska det bli otroligt kul att komma tillbaka till Örebro. Jag är verkligen laddad och längtar till säsongen ska dra igång, säger Oliver Eklind till Örebros hemsida.

Eklind kom till BIK Karlskogas organisation 2014 och har under sin tid i klubben gjort 166 matcher i allsvenskan.

Kontraktet med Örebro gäller över säsongen 2021/22.

Karlberg lånas ut

Leksand har meddelat att de kommar att låna ut Marcus Karlbaerg, 20, den kommande säsongen, men till vilken klubb är ännu inte bestämt.

– Marcus besitter många vassa kvalitéer, och för att han ska utvecklas vidare som hockeyspelare behöver han få så mycket speltid och förtroende som möjligt. Utifrån det har vi gemensamt med Marcus kommit fram till att det bästa för honom är att lånas ut under den kommande säsongen. Ambitionen är att hitta en bra position för Marcus i HockeyAllsvenskan, säger Leksands GM Thomas Johansson till Leksands hemsida.

Karlbarg, som är draftad av Columbus Blue Jackets, gjorde 13 SHL-matcher den gångna säsongen, men var även utlånad fem matcher till AIK.