Resultat: MODO tog sjunde raka segern

30 oktober 2013 21:58

Framgångsvågen för MODO fortsätter. Matchen mellan Brynäs och Linköping bjöd på straffdramatik och två tvåmålsskyttar. Och Leksands power play-spel sänkte HV71. Där har ni några av ingredienserna då den 17:e SHL-omgången fullbordades.

Brynäs IF - Linköpings HC 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Den första perioden bjöd på två mål och båda dessa tillkom i spel fem mot fyra. Gästande Linköping var först ut med det, då amerikanske forwarden Chad Kolarik tog tillvara på egen retur fram till 0-1 efter 9.58. Ledningen blev dock relativt kortvarig då hemmalagets Andreas Thuresson slog till efter en tids måltorka. Brynäs behövde bara sex sekunders power play-tid för att utjämna.

Brynäs vände matchen i den andra perioden och det gick i fotspåren av vad som hände i den första. Andreas Thuresson gjorde sitt andra mål i matchen fram till 2-1. Det snärtiga skottet och positionen därifrån skottet avfyrade påminde en del om hans 1-1-mål. Det blev mellanperiodens enda nätkänning.

Thuresson fick sällskap i kategorin tvåmålsskytt denna afton. Chad Kolarik fick in 2-2-pucken med liten men tillräcklig marginal 10.45 in i den tredje perioden. Fler mål blev det inte i vare sig tredje eller den efterföljande förlängningsperioden. Straffar fick avgöra och det blev en lång tillställning där till slut Daniel Brodin - på den 14:e totalt - avgjorde till hemmalagets fördel.

Leksands IF - HV71 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

HV71, förstärkta med de NHL-meriterade importerna Chris Campoli och Erik Christensen gjorde matchens första mål 10.38 in i den första perioden. Fjärdekedjans Johan Johnsson höll sig framme på en målvaktsretur från Oscar Alsenfelt efter att kedjekamraten Johan Lindström kommit till skottläge direkt efter tekning i hemmalagets zon.

Ett matchstaff på HV-spelaren Andreas Jämtin blev hemmalagets biljett in i matchen. Den bidrog till att Leksand var i 2-1-ledning efter 40 spelade minuter. Jens Jakobs gjorde mål för andra matchen i rad fram till 1-1 med två man mer på isen. Därefter styrde Tobias Forsberg in Patrik Hersleys backskott fram till 2-1, som var ställningen efter 40 spelade minuter.

HV71 kvitterade 8.32 in i den tredje akten tack vare ett distinkt slagskott signerat William Karlsson. Distinkt slagskott var nog bara förnamnet när hemmalagets Johan Ryno mindre än tre minuter senare återgav initiativet till dalmasarna. 3-2 och återigen i power play. Det var dock spel fem mot fem när Jacob de la Rose skickade in 4-2 efter 13.32.

Fler mål blev det icke vilket innebär att nykomlingarna Leksand klättrade uppåt i tabellen medan HV71 är kvar som jumbo efter 17 spelade SHL-omgångar.

Frölunda HC - MODO Hockey

MODO tog ledningen 9.08 in i den första perioden. Adrian Kempe, yngre bror till den mer målvane Mario, klippte till med ett direktskott ur relativt snäv vinkel vilket renderade i hans allra första SHL-mål. Resultatet stod sig perioden ut.

Hemmalaget utjämnade tillställningen drygt halvvägs in i den andra perioden och detta på ett ytterst elegant sätt. Passningsvirtuosen Mathis Olimb klapp-klapp-spelade från nära håll med Andreas Johnsson, där det var den sistnämnde som avslutade. MODO fick dock den andra periodens sista ord då T.J. Hensick prickade rätt efter att skurit in i skottsektorn med mindre än två minuter kvar att spela av perioden.

Frölunda hade målchanser och långa anfall så det räckte och blev över i den tredje perioden, men laget lyckades inte omsätta detta i några mål. Därmed bröts en fin trend för Frölunda medan MODO:s dito utökades ytterligare. Sjunde raka segern i SHL-spelet.