Gistedt lämnar Leksand - Josefsson och Lundström värvas

29 september 2014 08:03

Efter den poänglösa inledningen av SHL meddelade Leksand under helgen att man gör en del förändringar i truppen. Målvakten Joel Gistedt får lämna laget och ersätts av Joakim Lundström. Dessutom kommer backen Daniel Josefsson in i laget.


Efter drygt en säsong i klubben tvingas nu alltså Joel Gistedt att lämna Leksand.

- Det här är förändringar som hade skett även om vi hade vunnit mot MODO. I det läge vi befinner oss måste vi se över vår trupp, säger sportchefen Tommy Salo.

Brynäs har valt att låna in Gistedt i en månad och Gistedt kommer att finnas tillgänglig för Brynäs från och med matchen mot MODO på onsdag.

Daniel Josefsson är en back med många år i SHL bakom sig med spel i flera olika klubbar. Den två senaste säsongerna tillbringade han i AIK.

– En rutinerad defensiv back som är bra på skridskorna. Han flyttar pucken bra och kommer att tillföra fart i vårt spel, säger Salo.

Nya målvakten Joakim Lundström är även det en rutinerad spelare och har tidigare representerat klubbar som Brynäs, Frölunda och Timrå, och tillbringade den gångna säsongen i Admiral Vladivostok (KHL) samt HIFK (Liiga).

– En spännande målvakt som även han har hunnit samla på sig mycket rutin. Förhoppningsvis kan han göra många bra matcher för oss, och vara med och kampas lite med Oscar, säger Tommy Salo.

Hela nyheten på klubbens hemsida.