Lista: 5 noteringar inför kvällens matcher

8 december 2022 13:00
I kikaren

Nyförvärv kan debutera, Michael Lindqvist siktar på mål för femte matchen i följd samt två lag som jagar trendbrott i Luleå. Här är några saker att hålla koll på inför kvällens sju matcher.

Tiosvits-möte i Malmö

Både Malmö och Skellefteå kommer till kvällens möte med var sin tiomatchers-svit, men av helt olika karaktär. Redhawks har förlorat tio raka hemmamtcher. Senast de tog en seger i Malmö Arena var den 2 oktober då Brynäs besegrades med 8-4. Därefter har Malmö tagit två poäng på tio hemmamatcher. Skellefteå å sin sida har åkt till Skåne med tio raka vinster. Senast de förlorade en match var den 25 oktober mot Växjö.

Nyförvärven kan debutera direkt

Både Linköping och Örebro har stärkt sina trupper i inledningen av den här veckan. Linköping har plockat in den finske forwarden Jesse Ikonen på ett korttidskontrakt och enligt klubbens hemsida är Ikonen spelklar till veckans matcher mot Färjestad och HV71.

Örebro har värvat Radek Muzik från Luleå. 21-åringen, som har 112 SHL-matcher på meritlistan, har skrivit kontrakt till 2023 med Örebro.

– I Radek får vi in en intensiv spelare som kommer att bidra med en bra energi och en stark kämpaglöd. Radek ansluter till oss direkt och är aktuell för spel redan i matchen mot HV71, säger Örebros GM Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Skellefteå har lånat in backen Oskar Asplund från Almtuna. Asplund har noterats för 19 poäng på 22 matcher i allsvenskan och i kväll får han chansen i Skellefteås match mot Malmö

Målsnålt i Luleå?

I Coop Norrbotten Arena möts Luleå och Leksand, vilket är två lag som jagar en uppåtgående formkurva. Leksand har fyra raka förluster och Luleå fem. En anledning till förlusterna är lagens offensiv. Leksand och Luleå är nämligen de två lag i ligan som har gjort minst antal mål den här säsongen. Luleå har gjort 52 mål på 23 matcher, vilket ger ett snitt på 2,26 mål per match. Leksand har gjort 58 mål.

Första perioden viktig i NHC Arena

Att få en bra start på matchen är alltid vitkig, men kanske blir det extra viktigt i mötet mellan Timrå och Brynäs. För när Timrå har ledningen efter 20 minuter brukar de inte förlora. Fem gånger har Timrå haft ett målmässigt övertag efter den första perioden. I fyra av dessa matcher har Timrå tagit tre poäng och en match har slutat oavgjort efter full tid. Samtidigt har Brynäs haft svårt att vända underlägen. Tio gånger har Gävlelaget legat under efter den första perioden. Endast en gång har de vänt till tre poäng. Två gånger har matchen gått till förlängning och sju av matcherna när Brynäs har legat under efter första perioden har det blivit noll poäng.

Poängsviter att hålla koll på

Oskarshamns Jiri Smejkal är het för tillfället. Den tjeckiske strjärnan har gjort poäng i fem matcher i följd, och på dessa matcher har han gjort åtta poäng. Även Rögles Riley Sheen och Adam Tambellini har gjort poäng i fem raka matcher. Färjestads Michael Lindqvist har fyra matcher i följd med mål. Färjestadsforwarden har gjort sex poäng på de fyra senaste matcherna, fördelat på fem mål och en assist. Yttterligare tre spelare har poäng fyra matcher i rad: Örebroduon Mathias Bromé och Philip Holm samt Timrås Nick Halloran.