Bellissimo lämnar Timrå - klar för Luleå

23 april 2013 09:00

Nu är det klart vem som ska komplettera David Rautio i Luleås Hockeys mål den kommande säsongen. Det blir 28-årige Daniel Bellissimo, som närmast kommer från Timrå IK. Burväktaren Bellissimo och norrbottensklubben har signerat ett kontrakt som gäller för de två kommande säsongerna.


Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström om nyförvärvet Bellissimo som nu ska ersätta LHF:s slutspelsmålvakt Johan Gustafsson som flyttar till Nordamerika.

- Vi är glada att ha signat Daniel som ny målvakt för Luleå Hockey. Han har under säsongen visat att han är en bra målvakt – inte minst i matcherna mot oss. Vi känner att han har en stor potential för ytterligare utveckling och att det kommer kunna ske i vår förening under ledning av Daniel Henriksson, säger "Osten" till klubbens hemsida.

Luleå Hockeys målvaktstränare Daniel Henriksson:
- Bellissimo är en atletisk målvakt med snabba reflexer och som gjort bra ifrån sig var än han spelat i sin karriär – så det skall bli roligt att få jobba tillsammans med honom och David Rautio de kommande säsongerna.

"Ser verkligen fram emot att få spela för Luleå"

Daniel Bellissimo:
- Jag ser verkligen fram emot att få spela för Luleå Hockey som jag förstått är en riktigt bra organisation och som hade en fantastisk säsong. Och förhoppningsvis kan jag vara med och hjälpa till för att vi skall kunna nå hela vägen nästa gång.

- Just nu är jag hemma i Kanada och återhämtar mig efter säsongen. Sen vore det så klart kul att träffa bröderna Abbott vid något tillfälle för att lära känna killarna – sen får vi se om det blir så att vi kör några träningar ihop eller inte.

Luleå Hockeys lagbygge inför 2013/2014