Niclas Hävelid lägger skridskorna på hyllan

24 april 2013 18:15

Efter en lång och framgångsrik karriär har Linköpings back Niclas Hävelid nu bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. "Efter 22 år på elitnivå känner jag att det är dags att gå vidare. Det finns många goda minnen att bära med sig, där OS-guld, VM-guld och Stanley Cup-final är de stora höjdpunkterna" säger Hävelid till LHC:s hemsida.


Niclas Hävelid har under sin karriär som ishockeyspelare representerat Enköpings SK, Wings HC, AIK, Malmö, Anaheim Ducks, Södertälje, Atlanta Thrashers, New Jersey Devils samt Linköping och hans imponerande hockey-CV består bland annat av 628 NHL-matcher, 513 elitseriematcher och ett OS-guld i Turin 2006.

– Jag vill passa på att tacka alla fantastiska spelare, ledare och fans som jag har jobbat med under min karriär. Jag kommer finnas kvar i LHC i någon roll framöver och jag hoppas att jag kan hjälpa till på något sätt, säger Hävelid till Linköpings hemsida.

– Jag har full respekt för hans beslut och vi tackar för en lång och framgångsrik hockeykarriär, säger LHC:s sportchef Johan Hemlin.