Nedsläpp: Per Ledin tillbaka i Luleås trupp

4 oktober 2014 15:00

SHL bjuder på riktig lördagsunderhållning när samtliga lag är i farten och det börjar kl 16.00 när fyra matcher drar igång. I såväl Luleå, Örnsköldsvik, Karlstad och Göteborg kommer det att kämpas om poängen och som vanligt har vi tagit en titt på laguppställningarna så här en timme före nedsläpp.


Luleå Hockey - HV71

Per Ledin finns åter i Luleås trupp efter att ha missat den förra matchen. Emil Sylvegård, som tog Ledins plats i kedjan med Danial Zaar och Lucas Wallmark senast, är med som extraforward på junioren Kristian Jensens bekostnad som idag står utanför laget.

I övrigt mönstrar norrbottningarna samma manskap som senast.

HV71 däremot får klara sig utan Mattias Tedenby som inte finns med i laguppställningen. Hans plats i förstakedjan tas av Calle Ridderwall som därmed flyttar upp två snäpp jämfört med senast.

Patrik Carlsson finns emellertid åter med i laget och spelar med Sebastian Strandberg och Björn Melin i fjärdekedjan.

MODO Hockey - Växjö Lakers

MODO Hockey får klara sig utan sin lagkapten Samuel Påhlsson som är avstängd efter en förseelse i den senaste matchen.

Det blir ett skifte i centerpositionerna i tre av kedjorna. Kyle Flanagan och Joonas Nättinen byter plats med varandra och Nättinen går in i kedjan med Simon Önerud och Mattias Ritola medan Flanagan flankeras av Gustav Possler och Per-Åge Skröder vilket är tvärtom jämfört med senaste matchen.

Påhlssons plats som center i tredjekedjan tar Janos Hari. Han tar med sig Victor Olofsson och Adrian Kempe från fjärdekedjan.

I Växjö Lakers laguppställning finns inga synliga förändringar jämfört med lagets senaste match.

Färjestad BK - Linköping HC

Hemmalaget Färjestad väljer att stuva om helt och hållet bland backparen där samtliga inblandade får en ny partner jämfört med senaste matchen.

Däremot får forwardsformationerna fortsatt förtroende av ledarstaben där inga förändringar kan skönjas.

Förstakedjan idag består i Linköpings trupp av Sebastian Karlsson som center med Oscar Sundh och Kent McDonell på varsin sida om sig.

Man kommer till spel med sex backar och Claes Nordén ersätter Henrik Törnqvist som extraforward.

Frölunda HC - Skellefteå AIK

Frölunda får fortsatt klara sig utan skadade Magnus Kahnberg, Mats Rosseli Olsen och Oliver Bohm. Däremot finns rutinerade backen Christian Bäckman återigen med i laguppställningen efter skadefrånvaro. Han är uppskriven som sjundeback.

Även Anton Axelsson finns med i laget efter att ha missat den senaste matchen. Formationerna hos göteborgarna är annars intakta jämfört med senaste matchen.

Skellefteå kommer till spel med sex backar. Arvid Lundberg finns inte med och ersätts av Anton Lindholm. Kedjeformationerna ser ut som senast.