Elitseriens poängbäste back lämnar Färjestad

26 april 2013 10:00

Elitseriens poängbäste back Chris Lee lämnar Färjestad. Kanadensaren är klar för det ryska KHL-laget Metallurg Magnitogorsk. "Vi vet vilken möjlighet det här är för Chris att vidareutvecklas och skriva ett kontrakt som skapar ett ekonomiskt oberoende och har därför sagt ja till förfrågan från hans agent att släppa honom" säger Färjestads sportchef Jörgen Jönsson till klubbens hemsida.


Chris Lee stod för en väldigt bra säsong i Färjestad, där hans 41 poäng (12+29) på 54 matcher var klart bäst bland Elitseriens backar och hans tolv poäng (7+5) på tio matcher i SM-slutspelet räckte till en delad förstaplats i slutspelets poängliga.

- Vi är tacksamma för den fina säsong Chris gett oss. Han levererade den potential som vi hoppats och som vi trodde att han hade, säger FBK:s sportchef Jönsson till klubbens hemsida.

Med ett år kvar på kontraktet med Färjestad har den ryska KHL-klubben nu löst ut den spelskicklige backen.

- Vi har kommit överens om att inte gå in på några ekonomiska nivåer, men det är en övergång med tre nöjda parter, sedan kan vi naturligtvis alltid sakna spelaren och människan Chris Lee men det här är den värld vi lever i, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob.

Färjestad kommer att intensifiera arbetet med att bygga en stabil backbesättning för nästa säsong.

- Vår målsättning är att hitta en bra tvåvägsback med potential, säger sportchefen Jönsson.

Mer läsning:

Läget i lagen inför 2013/2014
Westlund skrev treårskontrakt