Vinnare av Årets Rookie i SHL

16 maj 2022 21:01
SHL Awards

Under sin första säsong i SHL gjorde Linus Karlsson 46 poäng, vilket placerade honom på en nionde plats i poängligan. På SHL Awards belönades Karlsson med utmärkelsen Årets Rookie för sina insatser under den gångna säsongen.


Linus Karlsson, Skellefteå

Tillsammans med Rickard Hugg och Jonathan Johnson bildade Linus Karlsson en av SHL:s bästa kedjor den gångna säsongen. Allt som oftast var det Linus Karlsson som stod för avsluten. Den högerfattade 22-åringen gjorde 26 mål under sin debutsäsong i SHL, bara Max Veronneau gjorde fler mål än Karlsson. Lägg därtill att Linus Karlsson stod för 20 assist och med 46 poäng hamnade han på nionde plats i SHL:s poängliga.

Bland ligans rookies var Linus Karlsson både mål- och poängbäst. Under SHL Awards fick Karlsson ta emot priset som Årets Rookie i SHL säsongen 2021/22.

– Vi på Svenska Spel är stolta över att tillsammans med SHL utse Årets rookie. Genom talangutveckling och synliggörandet av förebilder hoppas vi kunna vara med och stärka svensk ishockey, både nu och i framtiden. Linus Karlsson är en mycket värdig vinnare och det känns fint att vi tillsammans kan möjliggöra för honom att ge tillbaka till sin moderförening. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Boro Vetlanda HC kommer förvalta medlen på ett bra sätt, säger Mats Einarsson sponsringsprojektledare på Svenska Spel.