Premär för "Elitserielegendaren"

12 oktober 2012 15:20

Hockeyligan.se kan nu presentera en ny programserie. Det handlar om legendarer från Elitseriens svunna tid. Stora profiler som utmärkt sig själva, sina lag och inte minst Elitserien i ishockey.


Ulf Söderström - 369 Elitseriematcher

Först ut i serien ser vi Ulf Söderström. Ulf Söderström är mest förknippad med sina säsonger i Linköping. Totalt blev det fyra säsonger i Elitserien med Linköping, men innan dess hade han varit med under fem säsonger i de lägre divisionerna där han var med och spela upp Linköping i landets högsta serie.

Ulf Söderström spelade även tre säsonger i Elitserien med Färjestad. Totalt blev det 369 matcher i Elitserien och Söderström mäktade med 228 poäng. Utöver det så spelade Söderström 90 slutspels- och kvalmatcher och gjorde 60 poäng under dessa.

Söderström fick även representera Tre Kronor sju gånger under sin karriär.

Se hyllningen till Ulf Söderström här

Per Svartvadet - 662 Elitseriematcher

Per Svartvadet har bara representerat MODO under sin karriär i Elitserien. Totalt blev det 662 Elitseriematcher fördelat på 14 säsonger. Svartvadet fick även axla rollen som lagkapten under åtta av dess säsonger. På sina 14 år i Elitserien mäktade Svartvadet för 339 poäng. Utöver grundseriematcherna har Svartvadet spelat 84 slutspels- och kvalseriematcher där han stått för 43 poäng.

Per Svartvadet har även spelat 247 NHL-matcher i Atlanta Trashers och tre landskamper med Tre Kronor.

Se hyllningen till Per Svartvadet här