Pierre Johnsson tvingas sluta med ishockeyn

12 november 2013 11:25

Frölundas back Pierre Johnsson meddelade under tisdagen att hans karriär som spelare är över. Efter en lång tids rehabilitering utan något positivt resultat tvingas den 29-årige försvararen nu lägga skridskorna på hyllan.


– Jag ville verkligen försöka att komma tillbaka och prova igen med full satsning och det kändes länge som att det verkligen skulle bli bra och när jag spelade mot Färjestad kändes det faktiskt rätt ok, men under matchen mot Modo kände jag av ljumskarna mer och mer. Efter första träningen efter Modomatchen kände jag att det inte kommer att funka med mina ljumskar med maxbelastningen på matcherna och sedan med träningarna. Så nu är det är kört och dags att gå vidare, säger Johnsson i ett pressmeddelande.

–Jag och Frölunda har verkligen försökt allt på alla vägar med alla experter och alla tillgängliga och möjliga lösningar som finns inom medicin och rehab, men nu tog det stopp. Helt stopp. Men jag ser verkligen fram emot att kunna jobba vidare i föreningen, säger han till klubbens hemsida.

– Det är alltid väldigt tråkigt när en karriär avslutas i förtid på grund av skada. Pierre är förstås inget undantag, säger klubbens sportchef Christian Lechtaler om beslutet och fortsätter;

– Vi vill gärna ha Pierre kvar i föreningen på något sätt. Han kommer till en början att ta rollen som assisterande tränare i vårt J20-lag. Han var ju en stark ledare på isen och det är min förhoppning att vi ska kunna använda Pierre i en ledarroll i föreningen och J20 rollen blir en bra lösning.

Läs mer på Frölundas hemsida.