Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

6 januari 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på det hetaste som hänt den gångna veckan. Det har varit en händelserik vecka, som bland annat innehållit ett tränarbyte, två kontraktsförlängningar, en återkomst samt ett gäng snygga mål.


Brynäs bryter med Sundquist

Nu på måndagsmorgonen kom beskedet att Brynäs gör om i sin sportsliga organisation. Klubben meddelar att man bryter samarbetet med huvudtränaren Magnus Sundquist. Han ersätts temporärt av Ove Molin och Mikael Holmqvist i ett delat huvudledarskap, skriver Brynäs på sin hemsida. Dessutom meddelar Gävleklubben att Andreas Dackell får en roll närmare den dagliga sportsliga verksamheten. Hans nya roll blir strategisk rådgivare. Klubbdirektören Michael Campese tar över de administrativa delarna från sportdirektörstjänsten, den tjänst som Dackell tidigare hade.

Leksandsduo förlänger

Leksand har förlängt avtalen med forwarden Oskar Lang, 23, samt backen Lucas Nordsäter, 21. Lang kom till klubben redan 2012 och han kommer alltså att fortsätta vara dalalaget trogen. Den snabbe forwarden har skrivit på ett treårskontrakt. Nordsäter är inne på sitt andra år i föreningen och han har skrivit på för ytterligare två säsonger.

Forward lämnar Luleå

Austin Farley, 26. och Luleå har gått skilda vägar. Amerikanen lämnar på grund av personliga skäl skriver klubben på sin hemsida.

– Jag har trivts jättebra med Luleå Hockey, men av personliga skäl har jag bett föreningen att få avsluta vårt avtal i förtid – vilket jag är tacksam över att man gått med på, säger 26-åringen.

Widing tillbaka i Djurgården

Daniel Widing inledde förra säsongen i Djurgården, men det blev bara sju matcher i klubben innan flyttlasset gick till Rögle. Den här säsongen har han spelat tolv matcher i Luleå, men i veckan blev det klart att han återvänder till Djurgården. Kontraktet gäller resten av säsongen.

Byter Skellefteå mot Färjestad

Pontus Widerström, 25, kom till Skellefteå från Zugs organisation inför den här säsongen, men han fick det aldrig riktigt att lossna i Västerbotten. I stället kommer den 25-årige forwarden att spela resten av säsongen i Färjestad. Han debuterade i sin nya klubb i torsdagens seger mot Linköping.

Veckans...

...passning: Joakim Lindström, Skellefteå. Lindström är den spelare som har gjort flest SHL-poäng det senaste decenniet och i 2019 års sista match visade han varför.

...skott i krysset: Craig Schira, Rögle. Det här avslutet finns det inte mycket att klaga på.

...poängkung: Mathias Bromé, Örebro. Örebrostjärnan stod för tre mål och en assist, och därmed blev han veckans poängkung tack vare fler gjorda mål än Rögles Daniel Zaar, som hade 2+2 den gångna veckan.

...domare: Daniel Winge. Färjestad-Linköping blev Winges sista match som SHL-domare och innan nedsläpp tackades han av.

...lag: Skellefteå, Växjö och Rögle. Där har ni trion som tog full pott den gångna veckan.

...favorit i repris: Victor Ejdsell, Färjestad. Han satte 1-1 med ett skottt i krysset. Bara minuter senare var det dags igen.

...klubbknopp: Gustaf Lindvall, Skellefteå. Färjestads Carl Jakobsson trodde nog att det skulle bli mål här, men med klubbknoppen lyckades Lindvall rädda pucken.