Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Komarek: "Vi vågar spela – visar på bra karaktär i vårt lag"

26 januari 2023 10:00
#LHFRBK

CHL-finalisten Luleå kommer från en viktig seger mot Linköping. Nu hoppas norrbottningarna kunna bygga vidare på den och ta säsongens första vinst mot Rögle. ”För oss är det nästan lite slutspelskaraktär på matcherna som är kvar”, säger Luleåforwarden Konstantin Komarek.


Luleå går in i den här matchveckan med en bra vecka i ryggen. Det blev visserligen förlust i torsdags mot Oskarshamn, men dessförinnan hade de tagit sig till CHL-final via en straffvinst mot Frölunda. På lördagen blev det dessutom en 3-2-seger mot Linköping, vilket var Luleås blott andra trepoängare på en dryg månad.

– En positiv vecka. CHL-semifinalen var viktig för oss. Vi spelade bra hockey. Torsdagens match gick inte som vi ville, men lördagen var återigen en bra match. Som sagt, en positiv vecka, säger Komarek.

En som hade stor inverkan i Luleås två segrar var målvakten Matteus Ward. Den 21-årige SHL-debutanten var en av de stora hjältarna mot Frölunda och mot Linköping tog han karriärens första SHL-seger.

– Han var bra mot LHC och har gjort det väldigt bra i CHL. Han är ung och ”Lassi” (Joel Lassinanatti) startade säsongen med hur många nollor som helst i rad. Så det var inte lätt att komma in för Ward, men han hart gjort det bra. Vi var väldigt glada för hans skull efter segern mot Linköping. Han har kämpat på bra och har varit bra i alla matcher han har stått, berömmer Komarek.

Hoppas på trendbrott mot Rögle

Även om det blev tre poäng senast är Luleå kvar på den nedre halvan av tabellen. De är elva, med åtta poäng upp till sjätteplatsen och ner till HV71 på kvalplats skiljer också åtta poäng. Efter segern mot Linköping fick Luleå beröm av huvudtränaren Thomas Berglund, som menade att laget spelade utan ängslighet och oro, trots det tuffa tabelläget. Något Konstantin Komarek håller med om.

– Med tanke på var vi ligger och vilka förväntningar vi har på oss är det mycket press, vilket det ska vara. Men då är det lätt att man blir ängslig och inte vågar spela, men så tycker jag inte att det är. Det visar på en bra karaktär i vårt lag. Även om det inte har gått som vi vill är den biten där. Vi vågar spela, säger Komarek.

I kväll väntar match mot Rögle för Luleå. Ett Rögle som är fyra placeringar och åtta poäng före Luleå i tabellen. Säsongens två tidigare möten mellan lagen har båda slutat med Rögleseger.

– För oss är det nästan lite slutspelskaraktär på matcherna som är kvar. Rögle är ändå ett av lagen som är ganska nära oss i tabellen och vi vill verkligen vinna den här matchen, säger Komarek.