Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Rögle straffade Malmö

21 januari 2023 20:50
#RBKMIF

Rögle gjorde mål tidigt i matchen. Malmö forcerade för en kvittering, vilket man även lyckades åstadkomma. Väl framme på straffavgörandet, så kunde hemmagänget knipa extrapoängen.


Intensivt och fysiskt. Det är två ledord oftast för rivalmötena mellan Rögle samt Malmö. Det skulle inte visa sig vara något undantag idag. Ängelholmsgänget, tillika aftontens hemmalag, startade matchen bäst - när de tidigt i matchen tog ledningen genom en elegant styrning av Marco Kasper. Därefter var det en böljande matchbild, en trevlig sådan, där två lag som verkligen gjorde sitt yttersta för att skapa lägen offensivt.

Malmö växte sig in allt mer i matchen - inte minst i den andra perioden, där de skapade ett flertal intressanta lägen. Christoffer Rifalk i hemmamålet stod för ett antal vassa lägen. Det byttes vidare lägen åt bägge håll. Där det stods för två vassa räddningar, från bägge håll, där det skulle visa sig bli en mållös period och fortsatt ett Rögle i en uddamålsledning.

Malmö fortsatte att arbeta gediget och tids nog skulle gästerna få utdelning. Markus Lauridsen, skulle se till att göra det viktiga första målet för tabelljumbon - vilket innebar att det väntade en ack så intressant avslutning på matchen. En match som togs vidare till förlängning och efter det straffar.

Väl framme på straffavgörandet, så var det Rögle med effektivitet och tog vara på extrapoängen.

Sagt om matchen

– Jäkligt skön seger. Spelar väl inte jättebra hockey egentligen. Jag tycker vi gör första tio i första perioden ganska bra. Sen är vi inte tillräckligt bra, att inte få vinna på fulltid, men skönt att få extrapoängen, berättade Anton Bengtsson för C More efter matchen.

– Fruktansvärt trött på att förlora. Det börjar i första perioden i första bytet, där vi gör för enkla missar. Vi får börja matchen med ett mål i baken direkt och det är uppförsbacke direkt. Sen tycker jag vi äter oss in, men vi måste ändå göra mål också, konstaterade Adam Ollas Mattsson.

I punktform

  • Marco Kasper målskytt mot Malmö - igen.
  • Markus Lauridsen målskytt för gästerna.
  • Oskar Stål-Lyrenäs gör det avgörande straffmålet.
  • Adam Ollas Mattsson spelade nästan 25 minuter.
  • Christoffer Rifalk räddar samtliga straffar.
  • Pathrik Westerholm vann över 55% av tekningarna.