Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Wards första SHL-nolla hjälpte Luleå till seger

26 januari 2023 21:30
#LHFRBK

Rögle gästade Luleå under torsdagskvällen och det blev en rysare. Första perioden innehöll målchanser åt båda hållen, men en stark andraperiod av Luleå och en stabil Matteus Ward mellan stolparna såg till att poängen gick till hemmalaget.


Det bjöds på högt tempo och många målchanser i den första perioden och gästande Rögle hade ett par ramträffar. Först träffade Tony Sund insidan av stolpen och lite senare prickade Riley Sheen ribban. Luleå hade också en handfull chanser, men trots det fick vi inte se några mål under de första 20 minuterna.

Luleå startade den andra perioden piggast och skapade flera bra möjligheter att spräcka målnollan, men Christoffer Rifalk höll tätt. Rögle begärde timeout men det var ändå Luleå som öppnade målskyttet sent i perioden. Brendan Shinnimin stod för en riktigt tjusig assist när han slog en diagonalpassning till Konstantin Komarek som sköt in 1–0 för hemmalaget. En ledning som stod sig perioden ut.

Den tredje akten innehöll betydligt färre klara målchanser. Ludvig Larsson fick kanske periodens bästa chans när Adam Tambellini serverade honom ett fritt läge i slottet, men en stabil Matteus Ward mellan hemmastolparna kunde rädda och se till att Luleå säkrade tre poäng.

Sagt om matchen

– Otroligt skönt måste jag säga. Vi har haft otroligt svårt att få det att stämma flera matcher i rad och idag är det en helgjuten laginsats och en bra prestation av Ward där bak. Vi spelar kontrollerat hela matchen, vi bjuder inte på så mycket och så dominerar vi andra perioden på ett bra sätt. Som helhet är det en väl genomförd match från oss och det är såhär vi vill spela, och sen vill också hänga dit några fler puckar, säger Luleås Erik Gustafsson i C More.

– Vi skapar några chanser i trejde perioden. Vi bjöd in Luleå i matchen i den andra perioden och fick jaga efter att de tog ledningen. Vi försökte att hitta bra lägen, men jag tycker att vi behöver komma in mer på mål och hitta lägen att göra mål. Men tajt hockeymatch, och många bra saker men också saker vi kan göra bättre i den andra perioden, kommenterar Rögles tränare Cam Abbott i C More.

I punktform

  • Matteus Ward höll sin första SHL-nolla
  • Rifalk räddade 24 puckar
  • Komarek gjorde matchens enda mål
  • Rögle har tre poäng upp till en topp sex-placering
  • Luleå distanserade sig från play out-strecket och har nio poäng ner dit
  • Fem poäng skiljer nu mellan Luleå (49) och Rögle (54) i tabellen