Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Olesen: "Ska fortsätta spela som vi gjorde förra veckan"

19 januari 2023 10:00
#BIFFBK

Brynäs har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och en som har bidragit starkt till den stigande formkurvan är Nick Olesen. Han har gjort fem mål på de fem senaste matcherna. ”Jag kör på och har gjort det hela säsongen. Nu har det börjat lossna målmässigt, vilket är kul”, säger Brynäsforwarden inför kvällens match mot Färjestad.


Brynäs kommer från en väldigt stark vecka. Gävlelaget lyckades skapa en lucka på tio poäng ner till HV71 på trettonde plats. Detta tack vare 5-2 mot Leksand följt av en 2-0-vinst mot Örebro.

– Såklart är de här poängen jätteviktiga för oss, men även för självförtroendet var det viktigt med två segrar. När vi nu blickar framåt vet vi att vi kan, säger Nick Olesen, 27.

Har ni börjat tvivla på det när resultaten har gått emot lite?

– Nja. Mest blir det att man tappar självförtroende, vilket har gjort att vi har stått för en del misstag i slutet av matcherna. Vi har haft ledningen i många matcher, men släppt in mål i slutet av matcherna, säger Olesen.

Vad är det ni har gjort bättre spelmässigt den gångna veckan?

– Framförallt har vunnit matcher. Vi har ett spelsystem vi följer och i många matcher har vi spelat bra. Just i de här två matcherna har vi tagit trepoängare, säger Olesen.

"Gäller att tro på sig själv"

Nick Olesen var i allra högsta grad inblandad i vinsten i rivalmötet mot Leksand. Olesen noterades för ett hattrick, efter att ha satt 1-1-kvitteringen, matchavgörande 3-1 samt fastställt slutresultatet till 5-2. På de fem senaste matcherna har dansken gjort fem mål. Vilket gör honom målbäst i ligan under den här perioden tillsammans med Skellefteås Tom Kühnhackl.

– Det känns bra. Jag kör på och har gjort det hela säsongen. Nu har det börjat lossna målmässigt, vilket är kul, säger Olesen.

Förra säsongen, som var Olesens första i SHL, gjorde han åtta mål. Den siffran har han redan passerat den här säsongen. Men sina elva fullträffar är han tvåa i den interna skytteligan.

– Det gäller att fortsätta göra samma saker varje dag och tro på sig själv. Att fortsätta kämpa på och träna extra på sakerna man inte tycker sitter. Jag brukar stå kvar efter varje träning och skjuta lite. När läget kommer på match vet man ungefär var man ska skjuta, säger Olesen.

Är det något speciellt typ av skott du brukar träna på?

– De positionerna jag har i powerplay och de lägen jag oftast får under matcher. Det är lite självförtroende där med. Sätter man några sådana på träning ger det självförtroende till match, säger Olesen.

"Måste fokusera på vårt eget spel"

I kväll gästas Brynäs av ett annat formstarkt lag, nämligen Färjestad. Värmlänningarna har tagit poäng i åtta raka matcher, varav sju har varit segrar. Färjestad är uppe på tredje plats i tabellen, 16 poäng före elvan Brynäs.

– Framförallt måste vi fokusera på vårt eget spel. Färjestad är ett jättebra hockeylag och vi måste vara redo till hundra procent om vi ska ha en chans, säger Olesen.

Avslutningsvis, vad tycker du talar för att ni kniper en slutspelsplats senare i vår?

– Vi ska fortsätta spela som vi gjorde förra veckan. Det gäller att hålla en hög lägstanivå. Klarar vi av det har vi chans att ta poäng i alla matcher vi spelar, säger Olesen.