HV71 vann bottenmötet - när Thörnbergs nummer 10 hissades i taket

5 januari 2023 21:48
#HV71BIF

HV71 ville bryta sin 7 matcher långa förlustsvit när man under kvällen skulle hylla klubbikonen Martin Thörnberg - genom att hissa tröja nummer 10 till taket. Först hamnade de i underläge innan de vände och förde matchen i nästintill 60 minuter. HV71 vann till slut med 3-1 och hyllade därmed Martin Thörnberg på bästa sätt.

Med Martin Thörnbergs tröjhissning några minuter innan, var det ett taggat HV71 som kom ut när pucken släpptes i Husqvarna Garden. Trots kraftigt spel- och skottövertag var det gästande Brynäs som kunde spräcka nollan. Hannes Björninen fick ett friläge och förvaltade det på bästa sätt, ett fint backhandavslut upp i krysset. HV71 fortsatte trycka på, men pucken ville inte in i första perioden.

Väl i andra perioden skulle HV71 få chansen tidigt i powerplay. Detta tog de genast till vara på när Emil Andrae kunde smälla in 1-1 via ett vackert slagskott. Sedan fortsatte de pressa på och innan andra perioden var slut hade de lyckats gå upp i en 3-1 ledning, varav det tredje målet verkligen tillhör kategorin hockeygodis - målskytt: Radan Lenc.

Den avslutande perioden skulle bli en transportsträcka för ett tryggt HV71 som spelade med en oerhört solid defensiv och drog inte på sig onödiga utvisningar. Tredje perioden slutade mållös och HV71 kunde därmed ta sin första seger på över en månad med 3-1. Den ultimata hyllningen till Martin Thörnberg blev fullbordad.

– Jag tyckte det var en av våra bättre matcher på ett bra tag här. Man var ju illtaggad med Thörnas tröjhissning, så det kändes extra skönt att ge Thörna och publiken en trepoängare och en bra arbetsinsats, sammanfattar en glad och nöjd Niklas Hjalmarsson till C More efter slutsignal.

– Vi skulle bara fått in ett mål, men det gick inte vår väg. HV71 var starkare, mer skridskostarka och vi gör stora misstag i slutet på andra. Det är ingen katastrof, men att vli släpper in det andra och den tredje är dåligt, dåligt gjort, summerar en besviken Mikko Manner om Brynäs förlust ikväll.

• Husqvarna Garden var i kvällens match helt slusåld, sedan en lång tid tillbaka.
  • HV71 legendaren, Martin Thörnberg, fick ikväll se sin tröja nummer 10 hissas till taket i Husqvarna Garden. Han spelade 718 matcher för HV71 och vann totalt 4 SM-guld.
  • HV71 bröt i och med kvällens seger en förlustsvit på 7 matcher.
  • Radan Lenc gjorde ett oerhört snyggt 3-1 mål i vackert samspel med Mikkel Bødker.
  • Hannes Björninen stod för Brynäs enda mål och det var ett snyggt sådant.
  • Brynäs har nu förlorat 4 raka bortamatcher.