Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Lennström med två mål när Färjestad förlängde poängsviten

19 januari 2023 21:39
#BIFFBK

Theodor Lennström var Färjestads hjälte när värmlänningarna tog tre poäng borta mot Brynäs. Gävlelaget hade hämtat upp 0-2 till 2-2, men då klev Lennström fram. Med sitt andra mål för matchen dunkade han in 3-2 med ett slagskott. Färjestad har nu tagit poäng i nio raka matcher.


Färjestad gjorde en bra bortamatch under de två första perioderna och släppte inte till så många farliga chanser emot sig. Framåt gjorde de två mål. Marcus Westfält öppnade målskyttet sex minuter in i matchen och Theodor Lennström utökade den ledningen i den andra perioden.

Jacob Blomqvist skulle dock se till att tredje perioden blev riktigt spännande. Brynäsforwarden gjorde två mål på två och en halv minut. Men Färjestad fick det sista ordet i och med att även Theodor Lennström blev tvåmålsskytt.

Sagt om matchen

– I de två första perioderna kommer vi inte upp i samma nivå som tidigare. I tredje hämtade vi upp det och hade fler chanser. Sedan avgjorde de matchen när vi hade ett oturligt byte. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, sa Brynäs Jacob Blomqvist.

– Jag har ganska mycket vänner och familj här. Klart att det är kul att göra mål då. Fast det är alltid kul att göra mål, men det var ett viktigt mål. Kul att den gick in, sa Färjestads Marcus Westfält, som har gjort tre säsonger i Brynäs.

I punktform

  • Färjestads andra raka seger.
  • 1-0-skytten Marcus Westfält gjorde poäng för fjärde matchen i rad.
  • Theodor Lennström gjorde sitt tionde och elfte mål för säsongen. Han är nu ensam etta i backarnas skytteliga.
  • Jacob Blomqvist gjorde sitt tredje och fjärde mål i Brynäströjan sedan återkomsten i slutet av december.
  • I sin 13:e SHL-match gjorde Brynäs Mikko Niemelä sin första poäng, en assist till 1-2-målet.
  • David Sklenicka hade mest istid av samtliga spelare, 24:51.