Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Engström hoppas att Rögle kan bygga vidare på derbysegern

1 december 2022 10:00
#RBKFBK

Efter två raka förluster har Rögle två trepoängare i följd och i båda matcherna har backen Adam Engström nätat. Nu hoppas han att Rögle kan gå stärkta ur derbysegern i tisdags. ”Viktigt att vi kunde vända en match när vi låg under inför den tredje perioden”, säger Engström.


Rögle förlorade mot Linköping förra torsdagen, vilket innebar att Ängelholmslaget var nere på kvalplats. Men därefter har Rögle tagit två viktiga segrar. Först mot Luleå (3-1) och i tisdags vände de underläge till seger mot Malmö.

– En extremt viktig seger mot Malmö. Även viktigt att vi kunde vända en match när vi låg under inför den tredje perioden. Skönt att fortsätta på det spåret som vi har gjort bättre i de senaste matcherna, säger backen Adam Engström.

Vad rent spelmässigt tycker du att ni har gjort bättre på slutet?

– Spelet med puck. Vi är mycket säkrare med pucken och vågar hålla i pucken. Vi bär pucken mer och får längre anfall. Sedan har vi varit stabilare i försvarsspelet också, säger Engström.

Gemensamt för Rögles två senaste matcher är att Adam Engström har hamnat i målprotokollet. Mot Luleå satte han 1-0-pucken och mot Malmö inledde Engström Rögles vändning med att sätta 1-2-reduceringen.

– Det har varit tur två matcher i rad. Nej, men det är skönt att puckarna har gått in, säger Engström.

Den 19-årige backen spelade drygt 19 minuter i derbyt mot Malmö. Vilket är hans klart bästa notering den här säsongen.

– Michael Kapla klev av och det hade lite med det att göra. Men såklart väldigt roligt att få spela så mycket, säger Engström.

Hur var det att spela derbyt?

– Extremt kul. Det var mäktigt faktiskt och sjukt kul att så många Röglefans hade tagit sig till Malmö, säger Engström

"Varit lärorikt"

Engström noterades för en SHL-match med Djurgården förra säsongen, men flyttade inför den här säsongen till Ängelholm. När SHL.se pratade med honom i somras berättade Engström att målet var att spela till sig en plats i klubbens SHL-lag. Vilket man får säga att han har gjort. Han har spelat 19 av 20 matcher och snittat drygt elva minuters istid per match.

– Det har varit bra så här långt och lärorikt. Jag har fått spela mycket. Jag har varit lite upp och ner mellan a-laget och J20, men på slutet har jag fått större förtroende och då har jag försökt ta tillvara på det, säger Engström.

Vad är det som har varit lärorikt?

– Tempot är mycket högre i SHL och alla är större och starkare. Man måste anpassa sig mycket efter det. Även att defensiven är extremt viktig och misstag kan bli väldigt kostsamma, säger Engström.

För Rögle väntar i kväll hemmamatch mot regerande mästarlaget Färjestad. Ett Färjestad som precis som Rögle har två raka vinster.

– En tuff match. Färjestad är väldigt bra och skickliga på bortaplan. Det blir en bra match för oss att fortsätta på vårt spel och bygga vidare på det vi har gjort bra, säger Engström.