Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

Westfält stor segerorganisatör för Färjestad

26 november 2022 20:45
#FBKÖRE

Två lag med dalande formkurvor kom till spel i ett kokande Löfbergs Arena under lördagskvällen. Färjestad tog taktpinnen direkt och gjorde två mål i den första perioden. Örebro höjde sig och fick in en reduceringspuck men ett hårt arbetande Färjestad fick till slut fira framför hemmasupportrarna.


Färjestad komponerade en ny kedja bestående av Michael Lindqvist, Marcus Westfält och Marcus Nilsson till matchen. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Trion var inblandad i båda hemmalagets mål. Först spelade Westfält fram Lindqvist till ett öppet läge framför Jonas Arntzen i Örebromålet där målskytten inte gjorde några misstag. Westfält följde sedan upp det med att påpassligt hålla sig framme på en retur efter att Nilsson avslossat ett slagskott.

Örebro jobbade sig in i matchen och skapade flertalet chanser att göra mål men duktige Matt Tomkins i Färjestadsmålet höll undan. En reduceringspuck från Jani Lajunen kom efter att bortalaget plockat ut målvakten och spelat med en extra utspelare på isen. Närmare än så kom de dock inte. Istället kunde Färjestad fira segern framför en hemmapublik i extas.

Sagt om matchen

– Jag tycker vi gjorde en ganska bra match totalt sett. Det blev lite onödigt spännande på slutet men vi är nöjda med vår match, sa Färjestadstränaren Tomas Mitell om vinsten till C More

– Vi var inte alls redo från start. Vi kämpade oss tillbaka i tredje och har en stark avslutning tycker jag. Jag är besviken på att vi inte kommer ut mer redo att spela, kommenterade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More.

I punktform

  • Färjestads sjätte raka hemmaseger mot Örebro
  • Marcus Westfält gjorde två poäng
  • Matt Tomkins räddade 34 skott
  • Mathias Bromé gjorde sin 200:e SHL-match
  • Jonas Arntzen räddade 28 skott