Malmö bröt tunga sviten efter målvaktens fantommatch

24 november 2022 21:44
#FBKMIF

Med fem raka förluster i ryggen var det ett pressat Malmö som gästade Färjestad på torsdagskvällen. Efter en jämn match med många chanser för båda lagen stod matchen och vägde i den tredje perioden, där Malmö klev fram och gjorde tre raka mål och kunde vinna med 4-1. Stor hjälte blev målvakten Daniel Marmenlind som var briljant matchen igenom.

Malmö inledde matchen väldigt piggt, men precis som lag i svag form brukar blev man straffade när man inte kapitaliserade på sina egna chanser. I stället var det Färjestad som tog ledningen efter en stark individuell prestation från Linus Johansson, som vann en kamp ute vid sargen och tog sig in mot kassen och sedan tog sin egen retur.

I den andra perioden turades lagen om att skapa målchanser, Malmö genom sin tyngd och Färjestad i snabba spelvändningar som ledde till frilägen. Men imponerande målvaktsspel, inte minst genom Daniel Marmenlind, såg ändå till att den andra perioden blev mållös.

I den tredje perioden var det ställningskrig, i alla fall fram till det för matchen så viktiga tredje målet. Det var Malmö som gjorde det, när Johan Olofsson satte upp Marcus Sylvegård som formligen dundrade in pucken i nättaket. Färjestad kämpade för att få in kvitteringen, men i stället kunde Malmö göra både 1-3 och 1-4 i slutet av matchen och tog tre mycket viktiga poäng.

– Jämn förstaperiod, sen är vi mycket bättre än dem i andra och bättre i tredje också. Det var likadant i CHL senast också, jag vet inte hur många frilägen, två mot ettor och lägen vi bränner, suckade Färjestads Linus Johansson.

– Jätteskön vinst, vi behövde verkligen det här. Alla krigar sjukt starkt, speciellt i tredje perioden. Det finns saker man vill slipa på, men de hade några frilägen, så skönt att man lyckades göra de där räddningarna laget behöver i ett så kritiskt läge som vi är i, sa Malmös målvaktshjälte efter matchen.

• Malmö bröt en fem matcher lång förlustsvit.
  • Färjestad å sin sida åkte på andra raka hemmaförlusten.
  • Malmö tog sjätte bortasegern - att jämföra med de två man plockat hemma.
  • Fredrik Händemark blev målskytt för andra matchen i rad.
  • Linus Johansson spelade 23:14 och stod för ett mål - första sedan premiären.
  • Daniel Marmenlind stod för en kandidat till årets räddning när han slängde upp armen och lyckades styra undan en puck på väg att gå in i mål.