Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Formstarka Rögle tog tredje raka segern

1 december 2022 21:50
#RBKFBK

Rögle och Färjestad kom till spel med två raka segrar var i bagaget. I den första perioden låg Riley Sheen bakom det mesta och bäddade för att Rögle kunde besegra de regerande mästarna och förlänga sin segersvit.


En jämn matchinledning förvandlades helt och hållet till Rögles period efter drygt 14 minuter. Lukas Klok gjordes omkull nära Färjestads mål och Rögle fick straff. Straffen förvaltade Riley Sheen på bästa tänkbara sätt när han iskallt väntade ner Färjestads målvakt Matt Tomkins och satte ledningsmålet för hemmalaget. Kort därefter slog Sheen till igen när han pricksköt in 2-0 i powerplay.

I den andra perioden utökade Oskar Pettersson hemmalagets ledning med sitt första SHL-mål i karriären. En stund senare fick Färjestad ett powerplay där Michael Lindqvist hittade in med en reduceringspuck och två mål skiljde lagen åt inför den tredje perioden.

Färjestad hade hela 18 skott på mål i den sista perioden men Rögles målvakt Calle Clang spelade stabilt. Med drygt tre minuter kvar plockade Färjestad ut målvakten och spelade sex mot fem, något som gav utdelning när Michael Lindqvist petade in sitt andra mål för kvällen. Hoppet för Färjestad blev dock kortvarigt eftersom Adam Edström satte 4-2 i tom kasse med 27 sekunder kvar och Rögle vann matchen.

Sagt om matchen

– Det är en riktigt bra krigarinsats av hela laget. Det är skönt att vi har fått lite flow i det nu och att det rullar in lite poäng, det är välförtjänt tycker jag. Det är skönt att få in mitt första mål för säsongen, hoppas det kan komma några fler nu, kommenterar Rögles Adam Edström i C More.

– Första tio minuterna gör vi det väldigt bra, men sen hände någonting. De får en straff och sen kommer ett mål till i powerplay och då stärks de otroligt mycket. Överlag en alldeles för dålig match av oss. Räknar vi andrapuckar som kommer ut från sargen idag så vinner nog Rögle 95% de två första perioderna och då är vi inte värda att vinna, säger Färjestads Linus Johansson i C More.

I punktform

  • Oskar Pettersson gjorde sitt första SHL-mål och sin första SHL-assist.
  • Matt Tomkins var tillbaka i Färjestads mål och stod för 21 räddningar.
  • Michael Lindqvist gjorde två mål.
  • Adam Edström gjorde sitt första mål för säsongen.
  • Rögle vann hemma mot Färjestad för tredje gången i rad.