Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Timrå
TIK

Fortsätter Frölundas poängtrend?

4 januari 2019 14:00
#FHCTIK

Frölunda är inne i en fin trend och har tagit pong i sex raka matcher samt toppar tabellen. Nu siktar man på att förlänga den sviten och samtidigt befästa sin topposition när Timrå gästar Scandinavium.


Noterbart Frölunda

– Sedan storförlusten mot Örebro i början av december har Frölunda fått upp farten. Man har plockat poäng i sex raka matcher och toppar tabellen. Något man siktar på att försvara när nu Timrå gästar under lördagen.

– Timrå är ett lag som Frölunda mptt två gånger tidigare denna säsong. Båda matcherna har slutat med seger, men det har suttit hårt inne både i 2-4 segern på bortaplan och 3-2 vinsten i Scandinavium tidigare i höstas.

– En spelare som fått upp poängfarten är Simon Hjalmarsson. Forwarden har sått för sex poäng på de senaste fem matcherna och bärjar klättra uppåt i den totala poängligan.

Noterbart Timrå

– Timrå har haft otroligt svårt på bortaplan denna säsong, men senast man spelade borta så stod man för en stark vändning när 0-1 underläge mot Luleå vändes till förlängningsseger med 2-1. En seger som kanske ger Timråm det välbehövliga självförtroendet som behövs på bortaplan?

– En spelare som brular kliva fram med viktiga mål när det väl behövs är Rickard Palmberg. Nyförvärvet inför denna säsong har stått för en stark debutsäsong i SHL med 15 gjorda poäng så här långt.

– Timrå är inblandat i ett riktigt getingbo i botten av tabellen där tre lag är inom loppet av två poäng. Det är med andra ord viktiga poäng som är på spel i varje match för Timrå nu när serien går i i sin andra halva.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.