Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Olsson-Trkulja sen hjälte - Linköping tog tredje raka

30 december 2018 21:00
#TIKLHC

Daniel Olsson-Trkuljas första mål för säsongen blev det matchavgörande när Linköping slog Timrå på söndagsaftonen. Ett kämpande Timrå med mindre än fem minuter kvar av den rafflande tredjeperioden, innan Linköpingsforwarden klev fram och hängde in målet som gav östgötarna tredje raka segern.


Det var en böljande tillställning publiken i NHK Arena i Medelpad fick bevittna på söndagsaftonen. Bägge lagen skapade kvalificerade målchanser där framförallt hemmalagets burväktare Niklas Svedberg svarade för ett svettigt ingripande när han i sin sidledsförflyttning räddade Derek Roys avslut med stöten. Ledningen i matchen tog Timrå genom Johannes Salmonsson när han i ett starkt spel fem mot fyra-spel serverades av Henrik Törnqvist och hängde in 1-0-pucken.

Timrå inledde den andra perioden piggt och bet sig snabbt fast i Linköpings zon. Det var dock gästerna som skulle få kvittera när Derek Roy och Broc Little kom i ett två mot ett-läge, där den sistnämnde kunde raka in 1-1 i det vidöppna målet bakom Svedberg.

Timrå var det något mer spelförande och chansskapande laget i den andra akten, men i spel fem mot fyra skulle laget åka på en kalldusch. Linköpings Fredrik Karlström snappade åt sig pucken och kom ren mot Niklas Svedberg innan han tryckte in ledningsmålet för östgötarna. Till slut kom dock utdelningen för Timrå med knappt tre minuter kvar av perioden. Johan Persson skrinnande in i offensiv zon och snärtade iväg ett handledsskott som satt i Jacob Johanssons högra kryss.

Linköping satte sig åter i förarsätet i inledingen av den tredje. Efter en tekning spelade pucken upp till Lukas Bengtsson, som fullständigt dunkade in 2-3 i det vänstra krysset bakom Niklas Svedberg. Linköping hade därefter stundtals momentum och bet sig fast i Timråzonen, men hemmalaget kröp närmare och började skapa allt fler chanser mot Jacob Johansson. Till slut kom också målet - ännu en gång i powerplay - när den forne Linköpingspelaren Törnqvist tryckte in 3-3 i trafiken framför bortalagetsmål.

Det dröjde dock inte länge förrän det återigen var östgötarna som tog ledningen. I en snabb kontring kunde Daniel Olsson-Trkulja hänga in sitt första mål för säsongen - ett mål som visade sig bli matchavgörande. Linköping tog därmed sin tredje raka seger och avslutar året som tabellfyra. För Timrås del blir laget kvar på sistaplatsen.

– Det är alltid tråkigt att förlora, man blir väldigt besviken. Vi kämpar hårt i den sista perioden och lyckas också kvittera i slutet. Lite övermod kanske att vi åker på en kontring så sent där de kan avgöra, summerade en missnöjd Fredrik Andersson, tränare i Timrå, i C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här!