Hemma
Timrå
TIK
Borta
HV71
HV71

Alvarez om Timrås fina form: "Har blivit tydligare"

2 februari 2023 10:00
#TIKHV71

Efter fem raka förluster har Timrå studsat tillbaka och tagit fyra vinster i följd. Därmed har medelpadingarna återigen kopplat ett grepp om den viktiga sjätteplatsen. ”Vi är inne i en positiv trend och det är något vi vill bibehålla”, säger Robin Alvarez inför returmötet mot HV71.


Timrå har fått upp farten rejält i slutet av januari. Medelpadingarna har i tur och ordning besegrat Oskarshamn, Brynäs, Linköping och HV71. Dessförinnan var det dock inte lika bra. Då hade laget fem förluster i följd.

– Vi var nere i en rejäl dipp. Jag tror vi hade nio förluster på tolv matcher ett tag och vi tappade ganska mycket mark där, säger Timrås Robin Alvarez.

Hann du bli orolig?

– Egentligen inte. Mer att man inte vill förlora och man känner att vi behöver börja vinna. Vi var väl uppe på på tredje, fjärde plats som bäst och hann inte riktigt trilla ner jättelångt, men vi kände att vi behövde höja oss för att kunna komma topp-sex. Vi har fått ordning på spelet nu. Dessutom har det varit en del spelare in och ut vilket påverkar kemin i laget. För det tar tid att få till dynamiken igen. Nu har vi vunnit några matcher i rad och då blir den processen lättare, säger Alvarez.

Vad är det ni har gjort bättre sedan ni började vinna igen?

– På individnivå spelar vi klart våra situationer och vinner våra kamper en mot en. Det är det stora. Då blir spelet tydligare för dina lagkamraterna. Det kan handla om allt från att backarna sätter press i egen zon till att vi forwards forecheckar och följer din back och inte svänger undan. På det sättet skickar vi signaler till varandra på isen. Det har blivit tydligare helt enkelt, säger Alvarez.

"Finns en charm med att mötas två gånger i rad"

35-åringen gör sin nionde säsong i SHL, varav den andra i Timrå. Förra säsongen gjorde han 17 poäng. Så här långt den här säsongen står han noterad för 15 poäng, varav fyra (3+1) kom i lördags mot Linköping

– Generellt tycker jag att jag har spelat rätt bra den här säsongen, men jag har inte fått utdelningen jag hade önskat. Samtidigt har jag inte haft den rollen heller. Jag har spelat i en tredje- eller fjärdekedja. Men jag har skapat chanser, men har missat en del lägen jag har satt tidigare säsonger. Men jag har kunnat luta mig mot att jag har spelat rätt bra hockey. Skönt för självförtroendet med målen mot Linköping, att känna att jag fortfarande kan göra mål, säger Alvarez.

För Timrå väntar ikväll hemmamatch mot HV71. Det betyder att lagen möts för andra gången på tre dagar. I tisdags vann medelpadingarna med 3-1.

– Det finns en charm i att mötas två gånger i rad. Den första matchen sitter i lite när man kommer till den andra. Det är viktiga poäng på spel och vi ska försöka vinna igen, säger Alvarez.

Timrå har 3-0 i inbördes möten mot HV71 den här säsongen.