Hemma
HV71
HV71
Borta
Timrå
TIK

Timrå ångar på – sjätte raka bortavinsten

29 november 2022 21:21
#HV71TIK

Timrå och bortaplan är en bra kombination för tillfället. Medelpadingarna besegrade HV71 med klara 4-1 och har nu sex raka vinster på bortais. På dessa sex matcher har Timrå 23-10 i målskillnad.


Timrå kom till Jönköping med fem raka bortasegrar och att det är ett lag med bra självförtroende märktes direkt. Redan efter en dryg minut gjorde Timrå 1-0 genom Anton Lander. Gästerna gjorde 2-0 några minuter senare och 3-0 kom tidigt i andra perioden. HV71 kom närmare ett mål i mellanakten, men Jacob Johansson stod för en bra insats i Timråmålet.

Med 4.08 kvar av tredje perioden tog HV71 ut målvkaten och det gav resultat. André Petersson styrde in reduceringen. Då tog hemmalaget ut målvakten igen, men i stället för ytterligare en reducering gjorde Timrå 4-1 i tom kasse.

Sagt om matchen

– Det är häftigt. Det här är målbilden när man har haft de lite tråkigare åkningarna på egen hand för att komma i form. Jag står fortfarande här och flåsar och känner att jag har en bit kvar. Även om vi ligger under med 0-2 är det kul att vara tillbaka, sa HV71:s Niklas Hjalmarsson efter sin första period på hemmais den här säsongen.

– Vi spelar stabilt i 60 minuter. Vi är effektiva i första perioden och även om HV tar över mer och mer spelar vi stabilt försvarspel, sa Timrås Anton Wedin.

I punktform

  • Timrås tog sjätte raka bortavinst.
  • HV71 hade gjort 18 mål på de fyra senaste matcherna inför kvällens match, men mot Timrå fick Jönköpingslaget bara in ett mål. Målskytt: André Petersson.
  • Emil Pettersson (0+1) gjorde poäng för femte matchen i följd.
  • Nick Halloran gjorde sitt första mål sedan den 29 september.
  • Joonas Lyytinen gjorde sitt första SHL-mål.
  • Jacob Johansson svarade för 24 räddningar.