Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Alvarez hattrick bakom Timrås seger

28 januari 2023 18:07
#TIKLHC

Timrå och Robin Alvarez dominerade den första perioden mot Linköping och två Alvarez-mål såg till att hemmalaget hade 2–0 efter en spelad period. En ledning som Timrå aldrig släppte, och när 60 minuter var spelat stod det 6–2 på resultattavlan.


Timrå kom ut starkt och fick utdelning efter knappt sju minuter när Robin Alvarez fick en passning av Robin Hanzl, tog sig in framför mål och satte 1–0. En stund senare styrde samme Alvarez påpassligt in 2–0 för Timrå efter ett skott av Axel Rindell.

Timrå fortsatte att trumma på i mittperioden och hann med att sätta både trean och fyran innan Linköping kunde få in en reducering i slutet av perioden.

I den sista perioden satte Jonathan Dahlén 5–1, och efter en ny redcuering av Linköping var det Timrås tur att göra mål igen när Robin Alvarez fullbordade sitt hattrick och Timrå tog tredje raka segern.

Sagt om matchen

– Vi kommer ut relativt bra. Vi har en 2–0-ledning och det gör vi bra. Vi har haft en del problem med andraperioder under säsongen men jag tycker att vi gör en bra andraperiod, och vi gör två mål där också. Vi är nöjda och det är en bra match helt klart. I slutet blev vi lite passiva och de fick kanske lite väl mycket tid i vår zon, men vi löser det bra ändå tycker jag, säger Timrås tremålsskytt Robin Alvarez i C More.

– Förstaperioden är alldeles, alldeles, för dålig. Timrå är bättre än oss på allt. Allt från hur de spelar till hur de vinner dueller. Vi är steget efter, vi är bekväma och vi är inte alls där. Det blir för mycket att komma ikapp och vi försöker att chansa litegrann men jag tycker att Timrå utnyttjar de luckor vi lämnar på ett bra sätt. Så jag är inte alls nöjd, kommenterar Linköpings tränare Klas Östman i C More.

I punktform

  • Axel Rindell noterades för tre poäng (1+2)
  • John Nyberg satte säsongens första mål
  • Jonathan Dahlén gjorde två mål
  • Linköping hade 30 skott på mål
  • Timrå tog tredje raka segern